Het weekend: drie liter hersteldrankjes en adje scheenbeschermer

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams. 

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM. 

Het seizoen is begonnen en dat betekent dat we weer terugblikken op het afgelopen weekend. We slaan net als vorig seizoen af in de Vierde Klasse. Dit keer met de dames van Krimpen. Zij speelden hun eerste competitiewedstrijd tegen Tempo’34. Geen onbekende, want de ploeg was vorige week ook al de tegenstander van Krimpen. Toen was het een oefenwedstrijd nu ging het om het ‘echie’. Waar een week eerder nog met moeite het doel van de tegenstander werd gevonden, wierpen de trainingen van afgelopen week direct hun vruchten af. En hoe! Krimpen won met 10-0 en Sanne Boersma maakte vier doelpunten. Een prima start ook voor de nieuwe coach. Logisch dat de overwinning werd gevierd met een heerlijk etentje.  

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Krimpen Dames 1 (@krimpendames1)

De heren van Vlijmen gingen volgens eigen zeggen op safari. Niet in Afrika, maar in Zuid-Limburg. Bij de studenten van Mosa Verde. Op een prachtig waterveld in de heuvels leverden focus, passie en de ene na de andere prachtgoal bij het eindsignaal een 1-6 overwinning op voor Vlijmen, dat baalde van het ontbreken van vloai en zoervleisj in Cadier en Keer. Dat gemis werd gecompenseerd met drie liter hersteldrankjes. Dat hadden de internationals van Mosa Verde wel goed voor elkaar. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vlijmen Heren 1 (@vlijmenheren1)

Een beetje chaos, een doelpuntenregen, maar wel gewonnen. Kortom, wat een begin voor de dames van Drienerlo in de eerste wedstrijd van het seizoen. Met goede moed was de ploeg afgereisd naar Barneveld, waar de kip hen al tegemoet was gekomen. Na het beginsignaal was het al snel raak voor Drienerlo. Twee mooie doelpunten zorgden voor een 0-2 voorsprong. Barneveld trok de stand gelijk, waarna Drienerlo alsnog met een voorsprong de rust in ging. In de pauze kwam de verkoeling van de sproeiers die niet helemaal goed waren afgesteld, net zoals op Drienerlo geeft de ploeg eerlijk toe. De voorsprong van Drienerlo kwam niet meer in gevaar. Met volle energie, voor zover die er nog was, en met de koppen dezelfde kant op werd met 7-4 gewonnen. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Drienerlo Dames 1 (@drienerlo_dames1)

Na een aantal oefenwedstrijden was het dan eindelijk zover voor de heren van DES: de eerste competitiewedstrijd van de derdeklasser tegen Prinsenbeek. Het wedstrijdplan was kort en bondig: taak uitvoeren en plezier hebben. Dat laatste is, zo lezen we, met name gelukt. Ondanks een 1-0 achterstand won DES met 3-1 van de prinsjes. Het werd nog spannend in de slotfase vanwege drie kaarten die de ploeg in de laatste minuut nog aan de broek kreeg, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Dat betekende niet alleen drie punten, maar ook adje scheenbeschermer. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC DES Heren 1 (@desheren1)

Na een helft zonder rendement was het duidelijk dat FIT met iets meer pit en gogme moest gaan spelen. De ploeg leek de deksel op de neus te krijgen nadat IJsseloever na een counter op voorsprong kwam. In het vierde kwart maakte Minke Bakker gelijk na een onderschepping van de nieuwe aanwinst Femke van Klink. Ondanks kansen over en weer bleef het bij 1-1. Het eerste punt van het seizoen is in ieder geval binnen voor FIT. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fit Dames 1 (@fitdames1)

Een hectische pot tegen Dordrecht leverde semi-blije gezichten bij de heren van De IJssel op. De tweedeklasser begon goed aan de wedstrijd en kwam op voorsprong. Vervolgens verloor De IJssel de controle en scoorde Dordrecht in no-time drie keer. Door megahard te werken herpakte IJssel zich daarna heel goed. Het uiteindelijke 3-3 gelijkspel voelt zuur voor De IJssel, omdat er meer in had gezeten. Toch ziet de ploeg in de puntendeling wel een begin van iets moois. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NHC De IJssel Heren 1 (@ijsselheren1)

De dames van Westland kenden een goede start van de competitie tegen Forescate. Een 1-0 zege in een wedstrijd waarin Westland goed spel liet zien, maar haarzelf nog te kort deed in het scoren. Niettemin overheerst trots op wat de dames als team hebben neergezet in de eerste wedstrijd van het seizoen. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HVWestland D1 (@hvwestlanddames1)

Bij Schiedam zijn ze vandaag nog heerlijk aan het nagenieten van de seizoensopening op Derby. Een ietwat chaotische wedstrijd werd mede door goals van de Hattrick Heroes, Vuurschildpad en Wimpie Chopshotie met 8-4 gewonnen. Deze drie punten betekenen niet dat ze bij Schiedam op hun lauweren gaan rusten. Nee, deze week gaan ze weer keihard aan de bak. Schiedam wil elke week weer iets beter worden. 

Op een zonnige zondag haalde Delta Venlo haar eerste drie punten van het seizoen binnen. In eigen huis werd Zwolle met 2-1 verslagen. Extra feestelijk was het duel voor Jolijn en Janne-Marije Driessen. Zij speelden hun eerste officiële wedstrijd voor de Limburgse overgangsklasser. 

Hoppaaaaa!!!! De heren van Leonidas lieten weten dat zij het seizoen goed hebben afgetrapt. Drie punten tegen Berkel-Rodenrijs (2-1). Door goals van Lucas Wortelboer en Pepijn Masereeuw blijven de punten op het Toepad. Jammer voor Berkel, mooi voor Leonidas. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door R.H.V. Leonidas H1 (@leonidasheren1)


Wat vind jij? Praat mee...