Het weekend: teamliefde, tres puntos en vroeg uit de veren

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

Het seizoen is inmiddels lekker op gang gekomen. We beginnen ons overzicht van het weekend in de Vierde Klasse met de heren van Druten. Zij maakten in de uitwedstrijd tegen Vlijmen er een waar doelpuntenfestijn van. Toen de spreekwoordelijke stofwolken waren neergedaald stond een eindstand van 5-7 op het bord. Tot frustratie van de fans van Vlijmen zo kunnen we zien in de Instagrampost van Druten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hockeyclub Druten Heren 1 (@hcdheren1)

De dames van Avanti waren er helemaal klaar voor. De eerste thuiswedstrijd stond op het programma en het zonnetje scheen. Ondanks dat de bal door Avanti slordig werd rondgespeeld, kwamen er wel wat uitbraken. Een zo’n uitbraak leverde de 1-0 op. Liselotte wilde de bal van achteruit snel nemen, maar Mira zei: ‘Lies laat liggen. Laat liggen. Ga naar voren. Ik neem hem.’ De bal ging vervolgens perfect naar voren waardoor Mirre één-op-één kwam met de keepster van Ommen en scoorde. Daarna scoorde Maud haar eerste goal in Dames 1. Dat smaakte naar meer, want ze maakte ook de 3-0. De blijdschap bij Avanti over de drie punten was groot en werd tegenstander Ommen bedankt voor de sportieve wedstrijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Avanti Dames 1 (@avantidames1)

Ook de heren van Almelo waren op schot tijdens de tweede speeldag in de Derde Klasse. Eemvallei werd met 7-4 verslagen en dat leverde een teamfoto op met alleen maar blije gezichten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Almelo Heren 1 (@mhcalmeloheren1)

De dag voor de dames van Spitsbergen begon fantastisch. Hoewel? Milou had het iets te laat gemaakt en Daphne had drie paracetemol nodig om de dag te beginnen. En Noor? Daar zegt het team niets over. Laten we vooral daar niet aan beginnen, zo lezen we in de Instagrampost. De afgelopen weken was er hard getraind en de speelsters kunnen elkaar op het veld goed vinden, zelfs voorin. Dat bleek. De snelle 1-0 leidde tot een doelpuntenfestijn. Het werd 10-0. Alles lukte en het harde werken van de afgelopen weken is er goed uitgekomen. De overwinning werd gevierd met een drankje en een borrel in de auto.

De heren van Zevenaar moesten vorig seizoen lang wachten op de eerste driepunter. Pas na vier remises volgde de eerste zege. Dit seizoen haalde Zevenaar al op de tweede speeldag de eerste drie punten binnen. Bemmel werd met 4-2 verslagen in een wedstrijd waarin Zevenaar voor een groot deel van de wedstrijd zich van zijn beste kant liet zien. Het was een heerlijke pot, maar de heren moeten nog flink wat stappen maken. Tot slot, even aandacht voor een stukje teamliefde. Rick omhelst aanvoerder Kick nadat hij de 2-0 heeft gemaakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HVZ Heren 1 (@zevenaarheren1)

Het was pittig, maar in de eerste thuiswedstrijd van Civicum viel het dubbeltje hun kant op. De drie punten bleven in KUUUUK! na de 2-1 zege op Groninger Studs. De sleutel van het succes? Als team was Civicum slim. De beloning voor de overwinning? De Megaparkparty.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Civicum Dames 1 (@civicumdames1)

Het was zwaarbevochten, maar Delta Venlo heeft ze binnen. Wat? De drie punten! Deze tres puntos werd binnengehaald door HOD met 2-1 te verslaan. De winst was een mooie aanleiding voor een blije teamfoto. Maar wat staat er op het scorebord van HOD? Ja, inderdaad, daar staat de bevestiging: drie punten voor Delta.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Delta Venlo H1 (@deltavenloh1)

Het was over het geheel genomen niet hun beste wedstrijd, maar de dames van Craeyenhout hebben keihard met elkaar gewerkt. Dat leverde ook een goed resultaat op. De laatste vier minuten werd het nog spannend toen Nieuwegein de aansluitingstreffer maakte, maar de overwinning (3-2) werd over de streep getrokken. Craeyenhout liet volgens eigen zeggen mooie dingen zien en komende week gaat de ploeg weer aan de slag met de verbeterpunten. De resultaten zullen we volgende week zien op en tegen Forescate. Zien we jullie daar?

De heren van Naarden maakten weinig woorden vuil aan hun tweede overwinning van het seizoen. De koploper in de Overgangsklasse A was op bezoek bij AMVJ met 3-2 te sterk. Het bijschrift op hun Instagrampost luidde: zwaarbevochten zege in Amstelveen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC NAARDEN HEREN 1 (@hcnaardenh1)

De dames van Maastricht moesten al vroeg uit de veren. De uitwedstrijd tegen Almere stond op het programma. Een reis van 2,5 uur. Na een stevige trainingsweek was Maastricht gebrand om de eerste drie punten in de Overgangsklasse mee naar huis te nemen. Almere vond als eerste het doel. Niet getreurd, de achterstand werd omgebogen in een voorsprong die uiteindelijk leidde tot de eerste gewonnen wedstrijd van het seizoen. Met de driepunter in de tas zijn alle ogen gericht op de eerste ronde van de Gold Cup komende donderdag. Tegenstander is DES, de ploeg die vorig seizoen ten koste van Maastricht de Silver Cup won. Tijd voor revanche dus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maastricht Dames 1 (@maastrichtdames1)


Wat vind jij? Praat mee...