Het weekend: vroege wekker, prima douches en geslepen messen

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagram-parels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

We beginnen ons overzicht zoals gebruikelijk in de Vierde Klasse. Het wekkertje ging erg vroeg bij de selectie van Gilze-Rijen. Al om 11.00 uur werd afgeslagen in Made, gelukkig op slechts twintig minuten rijden. Met de slaap nog in de ooghoeken ging het na een stroeve start beter lopen bij Gilze-Rijen. Uiteindelijk werden zelfs de dubbele cijfers gehaald. In de laatste seconde viel namelijk de 0-10. Met een lach van oor tot oor zochten de speelsters de kleedkamer op waar afscheid werd genomen van Paula. Zij keert terug naar Argentinië. Uit het oog is niet uit het hart bij Gilze-Rijen, want Paula zit voor ‘altijd in ons blauwgroene hart’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HCGR Dames 1 (@hcgrdames1)

Sprookjes komen soms uit, maar helaas mocht het niet zo zijn voor de heren van DVS. De vierdeklasser had de winterstop in kunnen gaan als koploper van Poule C, maar door het gelijkspel tegen Boxmeer (3-3) staat de ploeg op een tweede plaats. Bram van Teeffelen speelde de sterren van de hemel en werd daarom ook verkozen tot Man of the Match. Er viel wel een kritische kanttekening te lezen. Bram ‘wilde zo graag scoren dat hij het uiteindelijk maar in onze eigen goal deed.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door M.H.V. DVS Heren 1 (@mhvdvsheren1)

Een aantal weken hebben we onze nieuwsgierigheid kunnen beteugelen, maar zo vlak voor de winterstop zijn we toch weer benieuwd naar de memorabele momenten en de vakkundige douchetest van de dames van Horst. Met de douches van het combinatieteam Sjinborn/Meerssen is niks mis. ‘Goede straal, prima douches’, luidde het oordeel kort maar krachtig. Het was overigens nog maar de vraag of het team compleet zou zijn voor de uitwedstrijd. Maar gelukkig hield ‘de kaasmobiel’ van Eva Vervoort het en Eef Craenen arriveerde op het sportpark met een auto die een brommend geluid maakte. Memorabele momenten genoeg dus weer voor Horst. Maar hoe was de wedstrijd? De lieve fans van de dames kunnen trots zijn. De derdeklasser won de uitwedstrijd met 8-0.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Horst Dames 1 (@hchorstdames1)

Het waren heerlijke dagen voor de heren van Twente. Na een geslaagde bekeravond van de dames en een gezellig feestje werd zondag met 6-2 gewonnen van Doetinchem. Gezien de ruime geschiedenis tussen beide ploegen waren de messen geslepen. Het leverde in de slotfase een setje gele kaarten op voor de bezoekers. Een van de Twentse treffers werd gemaakt door Lucas Dunne. Volgens Paul was het zijn eerste van het seizoen, maar wat lezen we in het wedstrijdverslag? ‘Paul was Ares-uit blijkbaar alweer vergeten.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HcTwente (@hctwente)

Een team, een taak. Dat gold voor de dames van Hopbel in de derby tegen Oedenrode. De punten moesten mee terug naar Schijndel. Er werd dan ook gestreden tot de laatste seconde. En die strijd werd beloond met een 3-2 zege en dus drie punten. Daarmee is de streak voortgezet. De tweedeklasser heeft nu al acht wedstrijden op rij gewonnen. De dames mogen nu genieten van hun welverdiende rust. Na de winterstop ziet de ploeg ons graag weer langs de lijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hopbel Dames 1 (@hopbeldames1)

Er is veel om trots op te zijn als Maarssenaar! De eerste seizoenshelft werd afgesloten op een gedeelde tweede plaats en in het kaartenklassement is de ploeg de absolute koploper. Bovendien is Maarssen nog actief in de Silver Cup. De voorbereiding op het laatste duel voor de winterstop op Shot was ‘weer rommelig’: auto’s waren te laat en een enkeling vergat een deel van zijn tenue. ‘We zullen geen namen noemen’, lezen we in het wedstrijdverslag. De heren van Maarssen lieten zich niet beïnvloeden door de randzaken. Binnen een minuut lag de bal al in het net bij Shot. Na afloop stond een 3-1 overwinning op het bord voor Maarssen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHV Maarssen H1 (@maarssenh1)

Minder blij gaan de dames van Warande de winterstop in. De 2-0 nederlaag tegen Phoenix was ‘vreselijk zuur’. Het was namelijk de eerste nederlaag van de koploper in de Eerste Klasse B. Warande kreeg ‘geen grip op het spel van Phoenix en het ontbrak in alle linies aan overtuiging’. Warande neemt ‘de tijd om te evalueren, lekker uit te rusten en andere leuke dingen doen’. De ploeg bedankt alle supporters voor alles steun de afgelopen periode en ziet hen graag weer na de pauze langs de lijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Warande Dames 1 (@warandedames1)

Er gaat niets boven GHBS lezen we op het Instagramaccount van de eersteklasser. Dankzij de 4-3 zege op Zwolle is de ploeg Herbstmeister. Het wedstrijdverslag wordt in de loop van de week gepubliceerd. Wij zijn benieuwd. #buffelsolo, #lichtenuitopzwolle en #debuutarie beloven interessant leesvoer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GHBS Heren 1 (@ghbsheren1)

Nee, het ligt niet aan je ogen. De teamfoto in inderdaad onscherp. Maar zoals de dames van Schiedam op hun Instagramaccount ook schrijven: gelukkig waren we scherper dan de foto. Myra werd dan ook met 4-1 verslagen en zo sluit de overgangsklasser de eerste seizoenshelft af met drie punten. Komende week zien we Schiedam alweer terug in de zaal.

Met een positief gevoel gaan de heren van Naarden de winterstop in. Op Groningen werd met 3-1 gewonnen. Het was voor de ploeg de tweede overwinning op rij. Vorige week werd met 6-2 gewonnen van hekkensluiter Hilversum. Met tien uit elf hervat Naarden in maart de competitie vanaf de elfde plaats.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC NAARDEN HEREN 1 (@hcnaardenh1)


Wat vind jij? Praat mee...