Het weekend: wedstrijd van 69 minuten en een hattrick voor Spek

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

Feijenoord op bezoek krijgen tijdens de interlandperiode. En dat op een veld dat naar eigen zeggen Kuip-waardig is. Bij die vergelijking past ook de eindstand. De voetballers van Feyenoord speelden dit seizoen vaker gelijk dan dat ze wonnen, dus ook tussen Rijnvliet en stadsgenoot Feijenoord werden de punten gedeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Rijnvliet Heren 1 (@hcrijnvlieth1)

 

A win is a win. Inderdaad Hisalis! Wat een weekend beleefden de dames uit Lisse. Er werd vrijdagavond gewonnen in de Silver Cup en zondag was het weer raak. Twee keer de volle buit. Hilversum werd met 0-2 verslagen. Of was het toch 0-3?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hisalis Dames 1 (@hisalisdames1)

 

Inner baby-in-MRI? Geen idee waar jullie het in Malden nou precies over hebben. Maakt niet uit, want de hesjestas van Union is gevuld met drie punten. Zitten er inmiddels al meer punten in dan hesjes? 

 

Alweer lieten de mannen van Schoonhoven zich het kaas van het brood eten. Want na 17,5 minuut hockeyen stond het al 0-3 voor IJburg. Dan kan je heel hard werken, maar dat werkte (alweer) niet. En dan is ook de centrale verdediger van de Zuid-Hollandse club nog uitgevallen met een botbreuk. Kom op mannen, volgend weekend blijft het kaas wel tussen jullie boterhammen! 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Schoonhoven Heren 1 (@smhc_heren1)

 

Ja! Eindelijk! Het eerste punt voor Eelde. Het heeft zes speelronden geduurd, maar ze zijn van de nul af. Maar had er niet wat meer ingezeten? Een gelijkmaker om de oren krijgen in de slotminuut is nooit fijn. Niet balen, kop op. Je moet ergens beginnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC EELDE H1 (@eeldeheren1)

 

Met nog zware benen van de Silver Cup-wedstrijd op vrijdagavond (6-1 verlies) was het zondag gelukkig wel weer tijd om te juichen in Heerenveen. Om het succes te vieren moesten er niet één, maar twee teamfoto’s gepubliceerd worden op Instagram. Groot gelijk. 

 

Na drie keer gelijkspelen was het zo ver voor Houten. Er werd voor het eerst dit seizoen gewonnen in de Overgangsklasse. Op bezoek bij Almere werd het 0-2. Volgende week weer een uitwedstrijd voor de Utrechters. Kunnen ze na een behoorlijk autoritje ook winnen van Delta Venlo? 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Houten Dames 1 (@hchoutendames1)

 

Drie hoeraatjes voor Felice uit AMVJ O18-1, want zij maakte haar debuut zondagmiddag. En wat is er fijner dan debuteren en winnen? Met een heerlijke 3-0 werd Overbos op het eigen veld opzij gezet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AMVJ Dames 1 (@amvjdames1)

 

Een hattrick voor Spek, #allezlesbleus en de Valkenswaard-Eindhoven derby. Het regende doelpunten in de kraker uit de Eerste Klasse. Met HOD als gelukkige winnaar. De blauwhemden wonnen met 7-2. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HOD Heren 1 (@hodheren1)

 

Koekie voor Fred, proost! Ze maakte haar allereerste doelpunt van het seizoen. De Brabantse spits was iedere verdediger te slim af en zo was het een klein kwartiertje voor tijd toch raak. Natuurlijk word je dan MVP. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HchelmondD1 (@helmonddames1)

 

Ai, DDHC deed er alles aan om toch wat puntjes te sprokkelen bij Vianen. Ze haalden zelfs een paar minuten voor het einde hun keeper van het veld, voor een extra veldspeler. Maar de wedstrijd duurde in Vianen volgens de mannen van DDHC geen zeventig, maar 69 minuten. Het eindsignaal klonk tijdens een veelbelovende aanval. En dat in de week van de scheidsrechter. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Heren 1 DDHC (@ddhcheren1)

 

Katwijk, Catwijck.. De mannen van UNO wonnen er in ieder geval met 0-3 van. En daarmee staan de Utrechters ineens bovenaan. Blij zijn ze zeker, maar alles is vanaf nu een finale in de Vierde Klasse. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UNO H1 (@unoheren1)


Wat vind jij? Praat mee...