KNHB maakt poule-indeling bondscompetities 2024-2025 bekend

De KNHB heeft de poule-indeling van de bondscompetities bekendgemaakt. De standaardteams, de hoogste reserveteams en de beste ploegen in de 30+ en D45+ teams in de districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden Nederland (Regio West) weten wie ze komend seizoen als tegenstander treffen. De indeling van de H45+ volgt later per e-mail.

De indeling van de poules voor de standaardteams in de Vierde Klasse is nog onder voorbehoud. Uit voorgaande jaren is gebleken dat er vaak nog wijzigingen plaatsvinden in de Vierde Klasse. Er kan dus nog geschoven worden met teams waardoor reisafstanden zowel voordeliger als nadeliger kunnen uitvallen. De competitieleiding van de KNHB probeert de gemiddelde reisafstanden voor elke vereniging zo klein mogelijk te houden, maar moet hierbij naar het geheel van alle teams kijken.

De overige poule-indelingen van de standaardcompetitie zijn definitief en worden alleen gewijzigd indien dit volgens de competitieleiding noodzakelijk is.

Wedstrijdprogramma’s

De wedstrijdprogramma’s voor de standaardteams uitkomend in de Promotie-, Eerste, Tweede en Derde Klasse worden uiterlijk medio augustus gepubliceerd. De wedstrijdprogramma’s van de Vierde Klasse van de standaard-, de reserveteams in de regio West en de 30+ en D45+ worden zo snel mogelijk daarna in augustus gepubliceerd.

Eerder werd de wedstrijdkalender voor de (jongste) jeugd, senioren en 30+ en 45+ voor de bondscompetities en districtscompetities gepubliceerd. Ook de speeldata voor de Tulp Hoofdklasse, Promotieklasse, Overgangsklasse en Eerste Klasse zijn bekend. De eerste speelronde in de Tulp Hoofdklasse staat gepland in het weekend van 14 en 15 september. De ploegen in de Promotieklasse en lager slaan een week eerder af, op zondag 8 september.

Feest bij Den Bosch na het behalen van de 22ste landstitel. Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...