Round-up EHL: Kampong verpulvert Wit-Russische Minsk

Kampong had geen moeite met de Wit-Russische landskampioen. De ploeg uit Utrecht won zaterdagmiddag in Barcelona in de KO16 van de EHL met 8-1 van Minsk. Een dag later treft Kampong in de KO8 het Belgische Herakles, dat met 10-0 Arminen versloeg.

Het duel met de Wit-Russen kon voor coach Alexander Cox beschouwd worden als oefenpartij. Het stugge Minsk wilde vooral proberen het eigen doel zo lang mogelijk leeg te houden, maar binnen een minuut combineerden Jonas de Geus en Terrance Pieters naar de eerste strafcorner. Jip Janssen pushte genadeloos raak. Zo stond Kampong al binnen een minuut op voorsprong. Pieters en Bjorn Kellerman deden daar binnen tien minuten nog een schepje bovenop. De twee internationals zorgden er samen voor dat de ploeg van Cox binnen tien minuten op een riante 3-0 voorsprong stonden.

Combinaties tussen Kellerman en Pieters

David Harte moest na tien minuten uit zijn goal komen, toen de aanvallers van Minsk voor het eerst de Utrechtste cirkel betraden. De bal rolde onder de Ierse sluitpost door, maar Janssen lette goed op. Even was Minsk dichtbij. Vorig seizoen maakte de ploeg haar EHL-debuut en hield toen lang stand tegen het Belgische Royal Leopold. Dat lukte tegen Kampong niet. Kellerman maakte zijn tweede goal nog voor rust en ook aanvoerder Robbert Kemperman scoorde in het tweede kwart. Doelpunten die ontstonden door prima combinatiewerk. Vooral Kellerman en Pieters vonden elkaar blindelings.

Kampong zette aan, maar de doelpuntenregen bleef vooral in het derde kwart uit. Natuurlijk was de ploeg al zeker van de KO8 en moet Royal Herakles (vorig seizoen derde in de Belgische competitie) door de hoofden gespeeld hebben. Immers een totaal andere wedstrijd dan tegen de Wit-Russen. Pieters prikte met zijn hoge backhand zijn tweede en Kampong’s zesde nog binnen, maar de voorsprong had zeker met grote kansen voor Kellerman en Boet Phijffer uitgebreid moeten worden.

Boet Phijffer, Terrance Pieters en Bjorn Kemperman. Foto: EHL / Worldsportpics

Janssen op de lat

David Wolff kreeg het vierde kwart speelminuten in de goal van Kampong. De tweede keeper van de Utrechters had echter vrijwel niks te doen. Wel zag de jongeling direct de 7-0 op het scorebord verschijnen. Opnieuw waren het Kellerman en Pieters met de combinatie en was het de eerstgenoemde met het laatste tikje. In de slotminuten was daar bijna Janssen met zijn tweede, toen hij de vierde strafcorner van Kampong snoeihard op de lat pushte. De achtste treffer bleef niet uit: De Geus maakte in de laatste minuut van de wedstrijd ook zijn eerste EHL-goal. Het slotakkoord was aan Aliaksandr Hancharou. Hij passeerde Wolff, nadat de goalie de eerste sleeppush onschadelijk maakte. Hancharou treffer was er een voor de Wit-Russische eer.

Zo zijn er nog twee Nederlandse ploegen actief in de EHL. HGC werd vrijdagmiddag verslagen door Hampstead & Westminster, maar naast Kampong is ook Bloemendaal nog onderdeel van het Europese toernooi. Bloemendaal stroomt samen met Uhlenhorst, Royal Leopold en Club Egara in tijdens het paasweekend. Samen met de vier winnaars van de KO8, die zondag in Barcelona tegen elkaar spelen.