Round-up Hoofdklasse (D): Laren en SCHC zeker van play-offs

Na Amsterdam en Den Bosch hebben ook Laren en SCHC zich vroegtijdig geplaatst voor de play-offs. Door het verlies van nummer 5 Kampong in de thuiswedstrijd tegen Stichtsche, zijn de ploegen uit ’t Gooi niet meer te achterhalen door de Utrechtse dames.

Kampong – SCHC 1-3 (0-2)

Door het rechtstreekse duel tegen nummer 5 Kampong winnend af te sluiten, heeft SCHC (4e) zich voor de play-offs geplaatst. In de streekderby brak Michelle van der Pols al snel de ban voor de bezoekers uit Bilthoven. Een minuut voor de pauze schoot Caia van Maasakker Stichtsche met haar specialiteit naar een comfortabele voorsprong. 7 minuten na rust deed de strafcornerschutter uit Bilthoven dat nog eens dunnetjes over. Kampong deed nog iets terug, maar van de goal van Paula de Jong lag SCHC niet meer wakker.

6’ Michelle van der Pols 0-1
34’ Caia van Maasakker 0-2 (sc)
42’ Caia van Maasakker 0-3 (sc)
62’ Paula de Jong 1-3

Push – Laren 1-8 (0-5)

Lieke van Wijk opende namens Laren de score met haar 14e doelpunt van het seizoen, haar 12e benutte strafcorner. 10 minuten voor rust krikte ze haar totaal meteen op door opnieuw toe te slaan uit de corner. In de paar minuten die daarop volgden zette Van As met 2 doelpunten de dames uit Breda al op een onoverbrugbare afstand. En nog in de 1e helft mocht Van Wijk haar kunstje nog eens herhalen. In de 2e helft was het Push zette Judith Quirijnen Push op het scorebord. Daarna was het woord weer aan Laren; Lisanne de Lange maakte het verschil weer 5, en Van Wijk maakte via een strafbal haar 4e van de dag. In de voorlaatste minuut bepaalde De Lange de eindstand op 1-8. Laren, dat aan 1 punt genoeg had, gaat overtuigend naar de play-offs.

8’ Lieke van Wijk 0-1 (sc)
25’ Lieke van Wijk 0-2 (sc)
26’ Naomi van As 0-3
29’ Naomi van As 0-4
32’ Lieke van Wijk 0-5 (sc)
49’ Judith Quirijnen 1-5
56’ Lisanne de Lange 1-6
58’ Lieke van Wijk 1-7
69’ Lisanne de Lange 1-8

Den Bosch – Hurley 5-1 (2-0)

Den Bosh kwam voor eigen publiek al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Maartje Krekelaar. Lang hield Hurley vervolgens stand tegen de nummer 2, maar Maartje Paumen verdubbelde – met alweer haar 22e goal – de score op slag van rust. Direct in het 2e bedrijf liep Den Bosch verder uit via doelpunten van Van den Assem (strafcorner), Vorstenbosch en opnieuw Paumen (strafcorner). 3 minuten later kon Tess van Ramshorst iets terugdoen namens de bezoekers. Door de overwinning houdt Den Bosch 3 punten voorsprong op naaste belager Laren.

5’ Maartje Krekelaar 1-0
35’ Maartje Paumen 2-0 (sc)
38’ Ireen van den Assem 3-0 (sc)
52’ Vera Vorstenbosch 4-0
55’ Maartje Paumen 5-0 (sc)
58’ Tess van Ramshorst 5-1

MOP – Oranje Zwart 1-3 (1-1)

Voor het eerst dit seizoen wist Oranje Zwart een duel tegen een hoger geplaatst team (MOP stond 1 plekje hoger op doelsaldo) te winnen. Al na 3 minuten was het raak voor Oranje Zwart: Valerie Magis was direct trefzeker uit de strafcorner. Ruim een kwartier later trok Colette de Beaumont de stand gelijk namens de dames uit Vught. In de 2e helft schoten de Eindhovense dames weer uit de startblokken via een doelpunt van Jill Boon. Ruim 10 minuten voor het laatste fluitsignaal besliste Maud Renders het duel definitief in het voordeel van OZ .

3’ Valerie Magis 0-1 (sc)
20’ Colette de Beaumont 1-1 (sc)
36’ Jill Boon 1-2
59’ Maud Renders 1-3

hdm – Bloemendaal 2-2 (0-2)

Lang zag het ernaar uit, maar het is de dames van Bloemendaal toch niet gelukt om voor het eerst in 6 wedstrijden tot winst te komen. Josien Galama maakte wél het eerste Bloemendaalse doelpunt in 2016. En 7 minuten voor rust verdubbelde de Amerikaanse Maxine Fluharty dat aantal. Na rust bracht Nina van der Marel de spanning terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken. Het duurde vervolgens tot 3 minuten voor tijd dat hdm via een goal van Karlijn Zoutenbier, de 0-2 achterstand helemaal wegpoetste.

3’ Josien Galama 0-1
28’ Maxine Fluharty 0-2
38’ Nina van der Marel 1-2
67’ Karlijn Zoutenbier 2-2