Bjorn Kellerman scoort late gelijkmaker wel/niet met bolle kant

Bjorn Kellerman scoorde in de 69e minuut voor Kampong de gelijkmaker tegen Rotterdam, nadat de Utrechters 5 minuten daarvoor nog tegen een 0-2 achterstand aankeken. Het publiek stond op de banken, maar Kellerman ziet het gelijkspel toch niet als een overwinning. ‘De 1e helft waren wij veel beter, maar we maakten het niet af.’ Over zijn late gelijkmaker ontstond veel discussie, voornamelijk aan de kant van Rotterdam. Want was het nou bolle kant?

‘De ene scheids vond van wel, de andere niet’, stelt Kellerman. ‘Ik heb me er niet teveel mee bemoeid. Ik was al aan het juichen.’ De stick van Kellerman werd iets gelift door een Rotterdam-speler. ‘Ja, dan draait hij iets. Maar of het dan meteen ook bolle kant is?’

Kellerman maakte zowel het thuispubliek als zijn teamgenoten in ieder geval erg blij met de goal, die uiteindelijk wel werd toegekend door de scheidsrechters. Over de wedstrijd is hij echter niet zo te spreken. ‘We begonnen heel goed. Ik vond ons in de eerste helft écht beter. Maar we maakten het niet af.’

Strafcorner komt niet uit de verf

Met name de strafcorner van de Utrechters kwam niet uit de verf. Kellerman heeft er wel een verklaring voor. ‘Martijn (Havenga, red.) heeft de hele week buikgriep gehad. Zelf heb ik ook de hele week niet kunnen trainen door een kiesontsteking. Dat zijn al 2 man in de strafcorner die niet hebben getraind.’

Havenga maakte eind eerste helft tot overmaat van ramp ook nog een cruciale stopfout achterin, waardoor Jeroen Herzberger er op snelheid uit kon. Sander de Wijn trok aan de noodrem en kreeg daarvoor een gele kaart. Rotterdam mocht een strafcorner nemen, die er via Harry Martin in ging.

Buit leek binnen voor Rotterdam

Rotterdam groeide in de 2e helft in de wedstrijd. Na een mooie actie van Seve van Ass, nadat Luijkx zich vastliep, tikte Alastair Brogdon binnen. Met nog 6 minuten te gaan leek de buit binnen voor de Rotterdammers. ‘Zij waren er heel dicht bij’, zag ook Kellerman.

2 goals in 5 minuten

Maar in de laatste 5 minuten richtte Kampong zich op, en scoorden juist die 2 spelers die de week in de ziekenboeg hadden doorgebracht. Martijn Havenga maakte uit een strafcorner de 1-2, in de 67e minuut. Hij juichte nauwelijks, dacht wellicht dat de wedstrijd al gespeeld was. Maar Kampong kon de bal nog één keer in de cirkel krijgen, en die bal belandde voor de voeten van Kellerman. Die haalde uit en zag de bal achter de Rotterdamse doelman verdwijnen. Maar.. was het nou wel of geen bolle kant? ‘Er was twijfel, maar ik vind van niet. Al zou elke spits dat denk ik wel zeggen.’

’34 Harry Martin (sc) 0-1
’64 Alastair Brogdon 0-2
’67 Martijn Havenga (sc) 1-2
’69 Bjorn Kellerman 2-2