Round-up Hoofdklasse (H): Oranje Zwart in topper langs HGC

Oranje Zwart heeft de topper tegen HGC gewonnen. In Eindhoven werd het 2-1. De beslissing in het duel viel in de slotminuut. Ook Schaerweijde en Voordaan pakten de winst in de slotfase. Kampong leed het eerste puntenverlies na de winterstop. Het kwam in en tegen Rotterdam niet verder dan 2-2.

Oranje Zwart-HGC 2-1 (0-0)

Bob de Voogd was zondag opnieuw belangrijk voor Oranje Zwart. De aanvaller zorgde met zijn doelpunt in de slotminuut ervoor dat de landskampioen de maximale 3 punten overhield aan de confrontatie met HGC. De Eindhovense formatie kwam vlak na rust op voorsprong door een doelpunt van Rob Reckers. Negen minuten voor tijd maakte Gonzalo Peillat, uit een corner gelijk. De ploegen leken op een gelijkspel af te koersen, maar nadat HGC-speler Dick Möhlmann een gele kaart kreeg, profiteerde Oranje Zwart optimaal van de man-meer-situatie.

36.Rob Reckers 1-0
61.Gonzalo Peillat 1-1 (sc)
70.Bob de Voogd 2-1

Rotterdam-Kampong 2-2 (1-2)

Na vijf overwinningen op rij leed Kampong het eerste puntenverlies. De ploeg van Alexander Cox gaf een 2-0 voorsprong uit handen en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk. Constantijn Jonker opende in de 1e minuut al de score, waarna Martijn Havenga uit een strafcorner de voorsprong verdubbelde. Timmo Kranstauber verkleinde 3 minuten later de achterstand via een rake corner. In de tweede helft tekende Lukas Siebenga voor de gelijkmaker: 2-2. Ondanks het gelijke spel kroop Kampong dichter naar HGC toe, dat nog steeds vierde staat met slechts 1 punt voorsprong op de Utrechters.

1.Constantijn Jonker 0-1
24.Martijn Havenga 0-2 (sc)
27.Timmo Kranstauber 1-2 (sc)
45.Lukas Siebinga 2-2

Bloemendaal-Den Bosch 3-0 (2-0)

Door de 3-0 zege op Den Bosch steeg Bloemendaal naar de derde plaats ten koste van HGC. Thierry Brinkman was al na 5 minuten trefzeker uit een strafcorner. Vlak voor rust maakte Glenn Schuurman, eveneens uit een corner, er 2-0 van. 1 minuut voor tijd bepaalde Roel Bovendeert de eindstand op 3-0.

5. Thierry Brinkman 1-0 (sc)
29.Glenn Schuurman 2-0 (sc)
69.Roel Bovendeert 3-0

SCHC-Amsterdam 2-5 (1-2)

Goaltjesdief Mirco Pruyser had met 3 doelpunten een groot aandeel in de overwinning van de koploper. De spits zette Amsterdam op voorsprong, waarna Ingwer Wiese de ploegen op gelijke hoogte zette. Justin Reid-Ross zorgde ervoor dat de Amsterdammers met een voorsprong de rust ingingen. In de tweede helft vergrootte Pruyser die voorsprong. Tim Drummond maakte het duel 9 minuten voor het einde nog spannend, maar opnieuw Pruyser en Teun Rohof maakten een einde aan de aspiraties van SCHC, dat Voordaan en Schaerweijde zag naderen tot respectievelijk 2 en 3 punten.

Pinoké-Schaerweijde 2-3 (1-1)

Ondanks de overwinning blijft Schaerweijde hekkensluiter in de Hoofdklasse. Tot 8 minuten voor het laatste fluitsignaal keek de Zeister formatie nog tegen een 2-1 achterstand aan. Dominic Aarts had Schaerweijde wel op voorsprong gezet, maar doelpunten van Philip Engelkens en Joost van de Vijfeijken, uit een corner, draaiden de stand in het voordeel van Pinoké om. Thijn Knetemann schoot vervolgens raak uit een corner, waarna Eli Matheson het duel besliste.

18.Dominic Aarts 0-1
28.Philip Engelkens 1-1
45.Joost van de Vijfeijken 2-1 (sc)
62.Thijn Knetemann 2-2 (sc)
70.Eli Matheson 2-3

Hurley-Voordaan 1-2 (0-0)

Ook Voordaan besliste het duel in de laatste minuut. Bram Weers bezorgde zijn ploeg 3 hele belangrijke punten in de strijd om directe degradatie. Heel lang stond de brilstand op het scorebord. Pas 4 minuten voor tijd opende Adriaan Stolk uit een strafbal de score. Voordaan leek er met de zege vandoor te gaan, maar 2 minuten later maakte Martin Genestet de gelijkmaker. De vreugde om de Hurley-treffer was van korte duur, omdat vlak daarna Weers zijn stick tegen de bal zette en Voordaan de overwinning schonk. Voordaan heeft met nog 3 duels te gaan slechts 1 punt voorsprong op hekkensluiter Schaerweijde.

66.Adriaan Stolk 0-1 (sb)
68.Martin Genestet 1-1
69.Bram Weers 1-2