Las Leonas zijn Oranje Dames de baas

De Oranje Dames hebben de kwartfinale van de HWL in Rosario met 1-0 verloren van Argentinië. Een snelle openingsgoal werd de ploeg van Alyson Annan fataal. Het enige wat Oranje nu nog rest, is de wedstrijd om de 5e plaats, zaterdag om 18.00 uur Nederlandse tijd tegen Australië.

De Argentijnen, die Oranje vooral op felheid aftroefden, kwamen razendsnel uit de startblokken. Binnen 3 minuten keek Nederland al tegen een achterstand aan. Delfina Merino kreeg de bal in de cirkel aangespeeld en verraste Joyce Sombroek met een harde backhand: 0-1. Oranje kreeg vervolgens in het 1e kwart 3 strafcorners om die snelle achterstand ongedaan te maken, maar die werden niet benut. Argentinië zette Nederland vervolgens onder druk, maar het creëerde geen grote kansen.

Kans De Goede

Dat deed Oranje aan het begin van het 2e kwart wel. Caia van Maasakker zette de aanval van achteruit op met een mooie pass naar Maartje Krekelaar, die de bal doorspeelde naar Kitty van Male op de achterlijn. Zij legde terug op Eva de Goede, die de bal net voorlangs tikte. Ook Kelly Jonker was nog gevaarlijk met een schot uit de draai, maar de afronding ontbrak bij Nederland.

Na rust drong Oranje aan, maar verdedigde Argentinië de voorsprong met man en macht. Vanwege 2 gele kaarten speelde het thuisland een deel van het 3e kwart met 9 speelsters. Nederland profiteerde daar echter niet van en levensgevaarlijke kansen werden ook niet gecreëerd. Dat deden de Argentijnen evenmin, maar ze hielden het achterin goed dicht. Ondertussen begonnen de supporters steeds meer in een overwinning van het thuisland te geloven.

Laatste kwart

In het laatste kwart zetten de Oranje Dames alles op alles, maar het wilde maar niet lukken. In de laatste 5 minuten stonden de Argentijnen met z’n tienen op het veld, maar ook toen hield de verdediging keurig stand. Het bleef 0-1, waardoor Nederland de titel kwijt is.

Nederland-Argentinië 0-1 (0-1)

3. Delfina Merino 0-1