Pro League (H): Spanje verslaat Australië en boekt eerste zege

Spanje heeft zijn eerste overwinning in de Pro League geboekt. De Spanjaarden wonnen donderdag in Madrid met 3-2 van Australië, dat door de nederlaag nog niet zeker is van een plek in de Grand Final.

Australië, dat nog wel aan de leiding gaat, begon overigens prima aan het duel. Tim Brand bracht na drie minuten de Kookaburras op voorsprong. Vervolgens was Flynn Ogilvie dichtbij de 0-2, maar zijn backhand werd gered door keeper Mario Garin.

Spanje op voorsprong

Een belangrijke redding, want in het tweede kwart kwam Spanje op gelijke hoogte. De strafcorner van Josep Romeu was keeper Andrew Charter te machtig. Ook na rust hield Garin Spanje op de been, dat vlak voor rust via Xavi Lleonart op voorsprong kwam.

Na de pauze nam de druk van Australië op de Spaanse defensie toe. Bondscoach Colin Batch wisselde zijn keeper in voor een extra veldspeler. Die tactiek betaalde zich uit. Australië forceerde een strafcorner die met nog twee minuten op de klok door Blake Govers werd benut.

Romeu beslist duel

Shoot-outs leken de beslissing te moeten gaan brengen, maar Spanje kreeg in de laatste minuut nog een corner. De uitvoering verliep niet vlekkeloos, maar de inzet van Romeu verdween alsnog in het Australische doel.