Olympisch blog: reacties van Delmée en Brinkman na het goud

Elke dag houdt hockey.nl in via een blog de laatste ontwikkelingen van het olympisch hockeytoernooi in Parijs bij. Een pushmelding ontvangen bij een nieuw bericht in het blog? Klik dan hieronder op het belletje.


7 Reacties

  1. w-j-arriens

    Vanavond, donderdag 8 aug., zal blijken wat de recente overwinningen en de ontstane euforie waard zijn voor Oranje. Overwinningen op – relatief – zwakke dan wel zwakspelende tegenstanders, waarbij aangetekend dat ik de Aussies nog nooit zo zwak heb gezien, en 1 nederlaag tegen een sterke tegenstander, die niet beter is dan Nederland. Individueel en technisch zijn de Nederlanders sterker maar de Duitse kracht zit hem in het mentale, de taktiek en hun organisatie en discipline. Hun sc-kanon lijkt effektiever dan de “onze”. Kwa spel is het trage en veelvuldige overspelen achterin bij de opbouw van Oranje een zwakke faktor. Het geeft, in dit geval, de Duitsers de tijd om rustig hun verdediging te organiseren en bij balverovering hun doeltreffende aanval op te zetten. Oranje zal haar aanvallen sneller moeten uitvoeren om druk op de Duitse verdediging te houden en hun minder kans te geven zich te groeperen. Wat de sc-troef betreft: na het jaar 2000 heeft de KNHB hier kontinu op ingezet: eerst Taekema, dan v.d. Weerden en nu Janssen. Maar dat leidde niet tot goud op WK danwel OS. Vanavond valt het oordeel: is dit negatief, dan lijkt het beter in te zetten op een 11e speler die niet sc-gespecialiseerd is, maar zich heeft ontwikkeld tot een met het kaliber van bv Wortelboer.

    1. LiesedeVos

      Ik ben heel trots op het Nederlands Elftal. Ze staan niet in de finale van de plaatselijke mini slotdag maar de OLYMPISCHE SPELEN. Vooraf heeft Delmee en het team al behoorlijk wat kritiek mogen ontvangen. Het lijkt mij meer op zijn plaats dat lof nu veel meer op zijn plek is. Go NL 💪🏻💪🏻💪🏻

    2. jack-jacobs

      Nederland is verdedigd ietsje sterker en meer meedogenloos geworden sinds de poule wedstrijden. De drive om ECHT te willen plus de bijbehorende (zeg maar Duitse) discipline is ook stukken sterker geworden alsmede het totale team gevoel. Gefeliciteerd 🇳🇱 BEN TROTS EN GENIET!!

    3. lars-gillhaus

      Goeie tekst…… denk dat het wel duidelijk is nu….. 🤣

    4. delmee1307gmail-com

      Wat een hoop gelul bij elkaar. Het goud is binnen en het wordt eens tijd dat de criticasters zich eens achter onze ploeg scharen in plaats van dit soort zeik berichten te plaatsen. Gr. De super trotse broer van. PS tevens enige en laatste bericht

    5. annelotweusthuis

      Misschien de fles azijn eens laten staan? Als je niks aardigs te zeggen hebt, kun je beter niks zeggen..

  2. FrankEgmond

    Wat een overdreven gedoe hier. Iedereen mag zijn eigen mening geven. Wanneer deze niet rijmt met de jouwe, omdat hij niet positief genoeg zou zijn, zou je moeten zwijgen. Wat een onzin. Nederland stond 3 wedstrijden verdedigend als een huis. Maar het creëerde aanvallend weinig en het was zeker niet spectaculair. Misschien klopt dit feitelijk ook nog wel? Knappe en verdiende gouden medaille.


Wat vind jij? Praat mee...