KNHB verlengt contract Delmée tot en met Olympische Spelen 2028

Jeroen Delmée blijft tot en met de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles bondscoach van de Oranje Heren. De KNHB heeft bekendgemaakt dat het huidige contract met de de Brabantse coach, dat liep tot en met de aanstaande Spelen van Parijs, met vier jaar is verlengd. Dat geldt ook voor het contract van assistent-bondscoach Eric Verboom.

Technisch directeur Clarinda Sinnige is blij met de verlengde contracten van Delmée en Verboom. ‘We zijn als bond erg tevreden over de weg die drie jaar geleden is ingeslagen. De goede ontwikkeling van de verjongde spelersgroep en de professionele en positieve sfeer die er zowel binnen als rondom het team heerst, zijn voor ons signalen dat we destijds de juiste keuze hebben gemaakt. Ik ben daarom blij voor ons als bond, voor Jeroen en Eric, maar vooral ook voor de spelersgroep dat we er nog vier jaar aan vastknopen’, zegt Sinnige.

Jeroen Delmée stelt dat hij met zijn team aan een ‘mooi traject’ bezig is. ‘Ik ben heel blij dat we daar nog vier jaar mee verder kunnen. De spelersgroep is geweldig, stuk voor stuk topsporters die voor het hockey leven’, zegt Delmée.

Bondscoach Jeroen Delmée van de Oranje Heren en zijn assistent Eric Verboom. Foto: Willem Vernes

Keihard gewerkt

‘We zitten middenin de laatste fase van de voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs. We hebben keihard gewerkt om daar op de toppen van ons kunnen te gaan presteren. Daar kijken we natuurlijk enorm naar uit, maar het is ook mooi dat er nu al duidelijkheid is voor de periode die daarna komt. Ik ben er trots op om samen met Eric Verboom verder te bouwen aan dit geweldige team.’


2 Reacties

  1. Sjang Fijen

    Mooi, mirakels mooi, dat Jeroen en Eric hun contract als coaches tot en met OS'28 kunnen verlengen. Ook mooi dat de KNHB tot dit wijze besluit is gekomen. Nou heren, lekker doorgaan waarmee jullie drie jaar geleden begonnen zijn, en .........succes straks in Parijs. Doorzetten, wijsheid en een beetje geluk mogen jullie deel zijn. Groet........Sjang

  2. robdux

    Apart om dit nu te doen en niet eerst de OS af te wachten.


Wat vind jij? Praat mee...