Lekker nagenieten (2): de huldiging op het strand van Scheveningen

In het beachvolleybalstadion op het strand van Scheveningen zijn beide Oranje-teams maandagmiddag gehuldigd voor hun gouden plak. Per trein kwamen ze ’s ochtends na een lange nacht feesten aan in Rotterdam, waarna ze met kleine oogjes en schorre stemmen per bus arriveerden in Scheveningen. Fotograaf Willem Vernes was erbij. Hij maakte de onderstaande foto’s.

Bussen vol met sporters van TeamNL draaien maandagmiddag de parkeerplaats op naast het beachvolleybalstadion op het strand van Scheveningen, waar ze worden gehuldigd.

 

Bondscoach Paul van Ass zwaait naar de supporters, die hopen een glimp op te vangen van hun olympische helden en heldinnen.

 

Internationals Jorrit Croon en Tjep Hoedemakers arriveren met hun gouden medaille om hun nek op het strand van Scheveningen.

 

Yibbi Jansen staat een verslaggeefster van RTL Boulevard te woord.

 

De Nederlandse mannen beginnen in het beachvolleybalstadion op het strand van Scheveningen aan hun ereronde.

 

Sprintlegende Femke Bol heeft in het zand plaatsgenomen naast aanvaller Pien Dicke.

 

Op de muziek van Snollebollekes zetten de Nederlandse hockeymannen en -vrouwen het beachvolleybalstadion op zijn kop en springen ze van links naar rechts.

 

Internationals Lars Balk, Tijmen Reyenga, Floris Middendorp, Jonas de Geus en Derck de Vilder tonen hun gouden medaille.

 

Keeper Pirmin Blaak laat zijn gouden plak zien aan zijn zoontje Keje.

Video

Niet alleen fotograaf Willem Vernes, maar ook de redacteuren van OranjeHockey waren aanwezig in Scheveningen. Zij maakten de onderstaande compilatie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OranjeHockey (@oranjehockey)

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...