Nog één dag om te stemmen voor de FIH Awards

De verkiezing voor de prestigieuze FIH Awards van 2024 loopt op zijn einde. Hockeyfans kunnen nog tot vrijdagavond 11 oktober stemmen op de genomineerde spelers, onder wie zes Nederlandse internationals.

Namens de Oranjemannen maken aanvoerder Thierry Brinkman en verdediger Joep de Mol kans om verkozen te worden tot Wereldspeler van het Jaar. Xan de Waard en Yibbi Jansen zijn bij de Oranjevrouwen kandidaat voor de eretitel.

In de categorie keepers kan er gestemd worden op Oranjegoalies Pirmin Blaak, die onlangs zijn vertrek bij Oranje aankondigde, en Anne Veenendaal. Er zijn geen Nederlandse talenten genomineerd door de FIH.

Van der Horst in 2015 de laatste

De Waard en Blaak gingen er vorig jaar met deze prestigieuze titel vandoor. In 2015 was Robert van der Horst de laatste Nederlandse man werd uitgeroepen tot beste speler van de wereld. Brinkman haalde de afgelopen twee jaar de voorselectie van vijf, maar zag uiteindelijk Indiërs Harmanpreet en Hardik Singh bekroond worden met de hoofdprijs.

De lijst met genomineerden is samengesteld door een panel van experts van de FIH. Dat panel bestaat uit spelers, coaches en officials die geselecteerd zijn door de continentale hockeybonden. Via deze link kan er worden gestemd op de uitgekozen spelers. De verkiezing sluit vrijdagavond om 20:30 uur.


1 Reactie

  1. JacquesBrinkman

    Hoe verzin je het hier 4x duimpje naar beneden te doen? Hockeysport heeft in meerdere opzichten stappen te maken, ook de 'fans' moeten door de 'wasstraat'.


Wat vind jij? Praat mee...