Spelerslijsten Promotie- en Overgangsklasse gepubliceerd

De spelers en speelsters die dit jaar uitkomen in de Promotieklasse en in de Overgangsklasse zijn bekend. Eerder deze week verstreek de deadline voor de inschrijving en vrijdag heeft de KNHB de spelerslijsten gepubliceerd.

De Overgangsklasse en Promotieklasse beginnen komend weekend aan het seizoen 2024-2025. Zondag spelen de ploegen van het tweede en derde niveau van Nederland hun eerste duel. De Tulp Hoofdklassen starten een weekend later. Daar wordt zaterdag 14 september het allereerste duel gespeeld. Eind volgende week worden ook de spelerslijsten van de Hoofdklasse gedeeld.

Op de lijsten van de Promotieklasse en Overgangsklasse zien we een aantal bekende namen. Zo komt Timo Goor dit seizoen uit voor Cartouche, nadat hij de afgelopen zes jaar met Rotterdam uitkwam in de Hoofdklasse. Ook Mila Muyselaar staat weer op de lijst bij Cartouche. En natuurlijk, want ze staat er al jaren op – zien we ook de naam terugkomen van Willemijn Bos bij Groningen. Seve van Ass beëindigde na zijn gouden Olympische Spelen zijn carrière, maar staat toch op de spelerslijst van zijn HGC. De naam van Danique Visser (oud-Bloemendaal) verschijnt op de lijst van Laren in de Overgangsklasse. Noud Schoenaker komt ook uit op het derde niveau van Nederland. Hij speelt komend seizoen bij Xenios. Daar zal hij Joey van Walstijn (oud-HDM) tegenkomen, want de goalie maakt onderdeel uit van de selectie van Forescate. 

Ook een eervolle vermelding voor Adinda Boeren (Wageningen) en Daan Meurer (Huizen) als voormalige zaalinternationals. Boeren won met Oranje Zaal zowel goud op het EK (2014) en WK (2015). De 43-jarige Meurer won brons met Oranje Zaal in 2010.


Wat vind jij? Praat mee...