Topscorers: Matla, Van den Heuvel en Burkhardt op schot

Drie spelers schoten afgelopen weekend als een komeet uit de startblokken bij het begin van het nieuwe hoofdklasseseizoen. Boris Burkhardt maakte er meteen vier voor Amsterdam, terwijl Frédérique Matla en Maud van den Heuvel een hattrick lieten aantekenen voor respectievelijk Den Bosch en SCHC.

Tulp Hoofdklasse Dames

Met haar hattrick had Fréderique Matla afgelopen zondag een groot aandeel in de 6-0 thuiszege van Den Bosch op HDM. Het was alweer de achttiende keer dat de 27-jarige aanvaller minstens drie keer scoorde in een competitiewedstrijd, het meeste van alle nog actieve speelsters in de Tulp Hoofdklasse Dames.

SCHC-spits Maud van den Heuvel maakte er tijdens de eerste speelronde ook drie. Ze deed dat in de uitwedstrijd tegen Oranje-Rood die de ploeg uit Bilthoven met 6-1 won. Voor de 19-jarige aanvaller, vorig seisoen goed voor vier goals in competitieverband, was het de eerste hattrick in haar hoofdklasseloopbaan.

Topscorers na de eerste speelronde

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOTAAL
Frédérique Matla Den Bosch 3 3
Maud van den Heuvel SCHC 3 3
Fay van der Elst Amsterdam 2 2
Agustina Gorzelany Amsterdam 2 2
Luna Fokke Kampong 2 2

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

Amsterdam-aanvaller Boris Burkhardt begon het nieuwe seizoen zoals hij het vorige eindigde: met veel doelpunten. De 28-jarige spits en strafcornerspecialist schoot vier keer raak in de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Oranje-Rood, waarin de Eindhovenaren met 7-1 een recordnederlaag leden.

Dat Burkhardt al een poosje op dreef is, blijkt wel na een blik op de topscorerslijst van heel 2024. Daar is hij koploper met dertien doelpunten, gevolg door Kampongs Jip Janssen, die afgelopen zondag tegen Klein Zwitserland ook meteen twee keer scoorde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Topscorers na de eerste speelronde

SPELER CLUB VD SC SB TOTAAL
Boris Burkhardt Amsterdam 2 2 4
Jip Janssen Kampong 1 1 2

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

Vorig seizoen waren de doelpunten schaars in de Promotieklasse Dames en ook dit seizoen kent de competitiestart een rustig verloop qua doelpuntenproductie. Na twee speelronden bezetten vier speelsters de koppositie op de topscorerslijst, onder wie Mikki Roolaart en Laure-Sophie van der Heide van lijstaanvoerder Leonidas. De Rotterdammers zijn met zes treffers voorlopig de meest schotvaardige ploeg in de competitie.

Topscorers na 2 speelronden

SPEELSTER CLUB GOALS
Mikki Roolaart Leonidas 2
Laure-Sophie van der Heide Leonidas 2
Magali Roumen Ring Pass 2
Vivienne Kastrop Schaerweijde 2

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

Na twee speelronden hebben we drie koplopers in het topschuttersklassement: Noud Borsten van Push, Pim Haring van Tilburg en Ties Koopmans van Voordaan. Zij staan na twee duels al op vier treffers. Haring was afgelopen zondag tegen HCAS (6-1 zege) op schot en tekende voor de eerste hattrick van het nieuwe seizoen.

Topscorers na 2 speelronden

SPELER CLUB GOALS
Noud Borsten Push 4
Pim Haring Tilburg 4
Ties Koopmans Voordaan 4
Luuk Bakker Cartouche 2
Marciano de Bock Ede 2
Lucas Pouderoijen Ede 2
Kenny Bain Laren 2
Stijn van Pelt Leiden 2
Pepijn Leenhouts Schaerweijde 2
Wouter Bornebroek Tilburg 2
Rik Gosens Tilburg 2
Mike Huisman Voordaan 2

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers



1 Reactie

  1. thomjanssen89

    Gaaf om te zien hoe nieuwe talenten zich ontwikkelen. Vorig seizoen vond ik Maud van de Heuvel al goed maar ze tilt zichzelf elke keer weer naar een hoger niveau. Wat mij zo opvalt aan haar is dat ze slim is in de cirkel, terwijl ze pas 19 is. Chapeau


Wat vind jij? Praat mee...