HK (D): Den Bosch wint topper, Tilburg verslaat Hurley

De dames van Den Bosch hebben zondag de topper in en tegen Amsterdam met 2-1 gewonnen. Even verderop in het Amsterdamse Bos dolf Hurley het onderspit tegen Tilburg. Ook daar stond na afloop een uitslag van 1-2 op het scorebord.

Amsterdam – Den Bosch 1-2
Den Bosch heeft de eerste topper van het seizoen afgesloten met drie punten. In het Wagener Stadion werd aartsrivaal Amsterdam met 2-1 verslagen. Het winnende doelpunt kwam op naam van Sanne Koolen. De international scoorde uit een strafcorner. Het was pas de derde overwinning van Den Bosch in de laatste tien uitduels met Amsterdam in de Tulp Hoofdklasse Dames. In de reguliere competitie is de Bossche formatie al 43 wedstrijden op rij zonder nederlaag. In die reeks won de ploeg van coach Marieke Dijkstra 35 keer. De laatste vijf thuisduels van Amsterdam in de reguliere competitie leverde slechts één overwinning op.

Noor de Baat en Frédérique Matla tijdens de topper tussen Amsterdam en Den Bosch in het Wagener Stadion. Foto: Willem Vernes

Lees het verslag van het duel tussen Amsterdam en Den Bosch

Hurley – Tilburg 1-2
Tilburg pakte de eerste driepunter van het seizoen na de pijnlijke 7-0 nederlaag vorige week in eigen huis tegen Amsterdam. Met de overwinning op Hurley maakte Tilburg een einde aan een reeks van zes uitduels waarin geen zege werd geboekt. Daphne Nikkels en Mikki Roberts scoorden voor Tilburg, elk uit een strafcorner. Voor Hurley, dat van de laatste zes competitieduels er slechts één won, was Amy Lawton trefzeker. Ook zij scoorde uit een strafcorner.

Lees de round-up van zaterdag 21 september


Wat vind jij? Praat mee...