HK (D): eerste punt voor Huizen, SCHC blijft ook foutloos

Op de vijfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames heeft hekkensluiter Huizen het eerste punt van het seizoen gepakt. Het kelderduel tegen Oranje-Rood eindigde in 2-2. SCHC is, net als Den Bosch, na vijf competitiewedstrijden nog altijd zonder puntenverlies na de 4-1 zege op Tilburg.

Huizen – Oranje-Rood 2-2
Het gepromoveerde Huizen is eindelijk van de hatelijke nul af. Het doelpunt vlak voor tijd van Anne Verbeek uit een strafcorner bezorgde Huizen het eerste punt van het seizoen. Daarmee eindigde de wedstrijd tegen Oranje-Rood, dat voorlaatste staat, in 2-2. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst bedraagt één punt in het voordeel van Oranje-Rood, dat net als Huizen nog altijd wacht op de eerste overwinning.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Pinoké – Kampong 1-1
Het seizoen verloopt voor Kampong vooralsnog stroef. Voor de vierde keer in vijf competitiewedstrijden slaagde de Utrechtse formatie er niet in met een overwinning van het veld te stappen. In het Amsterdamse Bos eindigde het duel tegen Pinoké in 2-2. Kampong kwam nog wel op voorsprong via een benutte strafbal van Noor van den Nieuwenhof, maar Josephine Murray maakte na rust gelijk. Door de puntendeling staat Kampong tiende met zes punten uit vijf duels. Pinoké is vierde met tien punten.

Maria Steensma (Pinoké) kijkt vanaf de kant toe tijdens Pinoké-Kampong. Foto: Willem Vernes

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Tilburg – SCHC 1-4
Het 25ste thuisduel van Tilburg in de Tulp Hoofdklasse leverde de ploeg geen punten op. Ondanks een snelle voorsprong won koploper SCHC met duidelijke cijfers: 1-4. Twee van de vier Bilthovense treffers werden gemaakt door Yibbi Jansen. Haar eerste goal van de middag betekende haar 250ste doelpunt in haar loopbaan. Mette Winter en Jip Dicke waren ook trefzeker voor SCHC. De ploeg van coach Gilles van Hesteren is net als Den Bosch dit seizoen nog foutloos. De ongeslagen reeks van SCHC in de Tulp Hoofdklasse bedraagt nu al veertien competitieduels.

Hurley – HDM 2-0
Na drie nederlagen op rij boekte Hurley haar tweede zege van het seizoen. HDM werd in het Amsterdamse Bos met 2-0 verslagen dankzij treffers van Michelle van der Drift en de Argentijnse Valentina Costa Biondi. Met de zege rekende Hurley ook af met de negatieve reeks van vier thuisduels op rij die in een nederlaag waren geëindigd. De ploeg van coach Robbert van de Peppel sluit met de zesde plaats het linkerrijtje af. HDM is tiende na de derde nederlaag op rij. De Haagse ploeg verloor vier van de laatste vijf en dertien van de laatste achttien competitieduels.

Teuntje Horn aan de bal voor Hurley in de wedstrijd tegen HDM. Foto: Bart Scheulderman


Wat vind jij? Praat mee...