HK (D): HGC en Oranje-Rood verrassen, Den Bosch evenaart record

De dames van Den Bosch hebben hun eigen hoofdklasserecord geëvenaard. De ploeg van coach Marieke Dijkstra won zondag met 6-1 van Pinoké, waardoor Den Bosch al vijftig wedstrijden op rij zonder nederlaag is. HGC en Oranje-Rood zorgden op de negende speeldag in de Tulp Hoofdklasse voor een verrassing. HGC pakte punten tegen SCHC (2-2) en Oranje-Rood boekte haar eerste zege van het seizoen na de 1-2 op Hurley.

Hurley – Oranje-Rood 1-2
Oranje-Rood heeft eindelijk de eerste overwinning van het seizoen binnen. In het Amsterdamse Bos werd Hurley verrassend met 2-1 verslagen. Beide Eindhovense doelpunten kwamen van de stick van Bibi Donraadt. Michelle van der Drift scoorde tegen voor Hurley, dat zijn tweede nederlaag op rij incasseerde. Hierdoor blijft de ploeg op een zesde plaats staan. Oranje-Rood komt door de winst op een puntentotaal van vijf. Daarmee heeft de nummer elf van de Tulp Hoofdklasse een voorsprong van vier punten op hekkensluiter Huizen. De achterstand op nummer tien Rotterdam en nummer negen HGC bedraagt respectievelijk twee en drie punten.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Teuntje Horn en Lisa Scheerlinck tijdens de wedstrijd tussen Hurley en Oranje-Rood. Foto: Bart Scheulderman

Den Bosch – Pinoké 6-1
Den Bosch is nog maar één wedstrijd verwijderd om het hoofdklasserecord van ongeslagen wedstrijden op rij te verbreken. De teller staat inmiddels op vijftig na de zege op Pinoké. Daarmee evenaarde de ploeg haar eigen record. Tussen 2015 en 2018 bleef Den Bosch onder coach Raoul Ehren ook vijftig opeenvolgende wedstrijden zonder verlies. De zege van Den Bosch op Pinoké was niet verrassend te noemen. Van de 46 eerdere ontmoetingen stapten de Steekneuzen nimmer met een zege van het veld. Ook deze keer verliet Pinoké de Oosterplas met lege handen. Den Bosch had de wedstrijd voor rust al beslist. De ploeg leidde na twee kwarten met 4-1. Zodoende boekte de Bossche formatie de negende zege van het seizoen en blijft het koploper met een perfecte score. Pinoké is vierde op één punt van SCHC en Amsterdam, de nummers twee en drie op de ranglijst.

HGC – SCHC 2-2
SCHC heeft voor de tweede wedstrijd op rij en voor de derde keer in vier competitieduels punten laten liggen. In Wassenaar speelde de ploeg van coach Gilles van Hesteren met 2-2 gelijk tegen HGC. De Wassenaarse formatie ging voortvarend van start en bouwde in het eerste kwart een 2-0 voorsprong op via doelpunten van Joosje Rijpstra en Amy Costello, uit een strafcorner. HGC leek daarmee op weg naar de eerste zege op SCHC sinds 2009, maar de ploeg uit Bilthoven repareerde de schade nog voor rust. Twee strafcornergoals van Yibbi Jansen, de nummer acht en negen van het seizoen, betekenden de 2-2. Daar bleef het bij in Wassenaar. SCHC bezet nog altijd de tweede plaats in de Tulp Hoofdklasse, maar nummer drie Amsterdam staat in punten gelijk. HGC zakte een plek, van acht naar negen. Het liep wel één punt uit op de nieuwe nummer tien Rotterdam.

Rotterdam – HDM 1-2
Met de tweede competitiezege op rij deed HDM op de ranglijst goede zaken. Door de 2-1 winst in en tegen Rotterdam passeerde de Haagse ploeg niet alleen Rotterdam maar ook HGC. HDM is de nieuwe nummer acht in de Tulp Hoofdklasse met de nummers zeven (Tilburg) en zes (Hurley) in het vizier. Sabine van den Eijnden bezorgde HDM de winst nadat Hester van der Veld de ploeg voor rust op voorsprong had gezet. Rotterdam, voor wie Yasmin Geerlings de 1-1 scoorde, incasseerde haar vijfde nederlaag op rij en bleef voor de zesde keer opeenvolgend in een thuisduel zonder winst tegen HDM. De ploeg van coach Jordy van der Waart zakte naar de tiende plaats, een positie die aan het einde van het reguliere seizoen play-outs betekent.