HK (D): Kampong pakt punt tegen A’dam, Tilburg verslaat Huizen

De dames van Amsterdam hebben zaterdag in de Tulp Hoofdklasse punten laten liggen. In het eigen Wagener Stadion werd het 3-3 tegen Kampong. De gelijkmaker van de Utrechtse ploeg viel vlak voor het eindsignaal. Hekkensluiter Huizen verloor met 2-0 op bezoek bij Tilburg.

Amsterdam – Kampong 3-3
Voor de derde maal op rij is Amsterdam er niet in geslaagd te winnen van Kampong. De ploeg van Teun de Nooijer leek op weg naar de zevende driepunter van het seizoen, maar met minder dan een minuut te spelen knalde Bente van der Veldt de 3-3 achter keepster Anne Veenendaal. Amsterdam had haar handen vol aan de Utrechtse formatie, die twee keer op voorsprong kwam via een pegel van Eline Jansen en een benutte strafbal van Noor van den Nieuwenhof. Amsterdam kwam door een tip-in uit een strafcorner van Noor de Baat en een heerlijke knal van Michelle Fillet telkens op gelijke hoogte. De Argentijnse aanwinst Agustina Gorzelany leek zeven minuten voor tijd met een rake strafcorner Amsterdam de overwinning te bezorgen, maar Van der Veldt voorkwam met haar vijfde treffer van het seizoen dat de volle buit in het Wagener Stadion bleef.

Tilburg – Huizen 2-0
Het was de eerste krachtmeting tussen beide ploegen op het hoogste niveau. De primeur in de Tulp Hoofdklasse Dames werd gewonnen door Tilburg. Hannah Salden, uit een strafcorner, en Carmen Victoria bezorgden de Brabantse ploeg de vierde zege van het seizoen. Het was wel pas de tweede overwinning in de laatste zes competitieduels voor Tilburg. Huizen incasseerde haar vierde nederlaag op rij en blijft ook na negen speelronden hekkensluiter met slechts één punt.


Wat vind jij? Praat mee...