HK (D): piepjong SCHC haalt uit tegen OR, hattrick Van den Heuvel

Op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen in de Tulp Hoofdklasse Dames maakten de vrouwen van SCHC korte metten van Oranje-Rood. De ploeg uit Bilthoven miste heel wat basisspeelsters, maar had desondanks geen enkele moeite met de Eindhovenaren. Het gepromoveerde Huizen begon haar derde hoofdklasse-avontuur met een kleine nederlaag tegen Hurley.

Oranje-Rood – SCHC 1-6

SCHC begon met een piepjonge wedstrijdselectie aan het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse. De ploeg uit Bilthoven trad tegen Oranje-Rood aan zonder Xan de Waard, Marleen Jochems, Trijntje Beljaars, Famke Richardson, Anna de Geus, Mariette Boot. Voor hen in de plaats kwamen onder anderen de pas 15-jarige Lotte Ruts, Tess Koomen (15), Floortje Middelbos (18) en Nanieck Mengelberg (18) in actie. De gemiddelde leeftijd van SCHC kwam daarmee uit op twintig jaar en een beetje.

Veel last had SCHC niet van het gebrek aan ervaring. Met de aanwinsten Jip Dicke, Noor Knoop en keeper Elodie Picard leidde de ploeg van de nieuwe coach Gilles van Hesteren al binnen een kwartier met 0-3. Bij rust stond er 0-5 op de borden en was er van een wedstrijd allang geen sprake meer.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Spits Jip Dicke, overgekomen van HDM, opende de score waarna Maud van den Heuvel (foto, twee goals), Mette Winter en Yibbi Jansen de score rap opvoerden. Na rust deed de thuisploeg wat terug via Charlotte Schrijvers, die scoorde uit de rebound van een strafcorner. Maud van den Heuvel herstelde de marge tien minuten vóór tijd met haar derde treffer van de middag. Het was voor de 19-jarige aanvaller de eerste hattrick in haar loopbaan.

Huizen – Hurley 0-1

De terugkeer van Huizen op het hoogste niveau liep uit op een kleine nederlaag tegen Hurley. De kampioen van de Promotieklasse moest op eigen veld in de 28ste minuut een doelpunt van Michelle van der Drift slikken en kwam die achterstand niet meer te boven. Zo won Hurley ook de derde uitwedstrijd ooit tegen Huizen, na de eerder 1-2 in 2017-2018 en de 0-2 van 2018-2019.

Bij het compleet gerenoveerde Hurley, dat afgelopen zomer afscheid nam van liefst acht speelsters, maakten onder anderen de Argentijnse Valentina Costa Biondi, Eva van ’t Hoog (HDM) en Dymph Luttge (HDM) hun debuut voor de club. Opvallend was ook de aanwezigheid van Laurien van de Peppel [Leurink], die vorig seizoen na de verloren playoff-finale tegen Den Bosch stopte met tophockey. Zij staat dit seizoen echter op de spelerslijst van de Bosuilen, op dringend verzoek van coach Robbert van de Peppel, met wie ze sinds eind vorig jaar getrouwd is.