HK (D): ruime zeges DB en A’dam, R’dam pakt punt tegen Kampong

In navolging van SCHC zijn ook landskampioen Den Bosch en Amsterdam met zeer ruime zeges aan de competitie begonnen. Den Bosch was zondag op eigen veld met 6-0 te sterk voor HDM en Amsterdam won in en tegen Tilburg met 7-0. Verrassend was de puntendeling van Kampong tegen Rotterdam. Op de Klapperboom werd het 3-3.

Den Bosch – HDM 6-0
Met haar achttiende hattrick van haar loopbaan was Frédérique Matla verantwoordelijk voor de helft van de productie van Den Bosch tegen HDM. Den Bosch kende weinig moeite met de Haagse formatie die in de zomer een ware transformatie onderging. Na vijf minuten leidde de Bossche formatie al met 2-0 dankzij treffers van Teuntje de Wit en Charlotte Englebert. Met de hattrick van Matla en een doelpunt van Sanne Koolen, elk uit een strafcorner stond na vier kwarten de eindstand van 6-0 op het bord. Daarmee evenaarde de ploeg van coach Marieke Dijkstra de grootste zege ooit op HDM. Eerder stond dezelfde uitslag op 6 april 2003 op het scorebord. Met de overwinning is Den Bosch al 42 wedstrijden in de reguliere competitie ongeslagen.

Pinoké – HGC 2-1
De zevenhonderdste wedstrijd van HGC in de Tulp Hoofdklasse werd geen reden tot een feestje. Het jubileumduel eindigde in een nederlaag. De ploeg van Bas Bogaard kwam nog wel op voorsprong, via de Argentijnse nieuwkomer Valentina Raposo, maar de punten bleven uiteindelijk in het Amsterdamse Bos. Snel na de openingstreffer maakte Imke Verstraeten gelijk, waarna Josephine Murray na rust het duel in het voordeel van Pinoké besliste. Met de overwinning kwam er voor de winnaar van de ABN AMRO Cup een einde aan een reeks van vijf competitieduels waarin de ploeg voor eigen publiek zonder zege bleef.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Tilburg – Amsterdam 0-7
De twee vorige onderlinge wedstrijden in Tilburg waren in een gelijkspel geëindigd. Dit keer was Amsterdam veruit de bovenliggende partij. De nieuwe aanwinst van de Amsterdammers, de Argentijnse strafcornerspecialiste Agustina Gorzelany, was twee keer trefzeker net als Fay van der Elst. De andere doelpunten voor de ploeg van coach Teun de Nooijer werden gemaakt door Freeke Moes, Michelle Fillet en Fiona Morgenstern. De 7-0 was een evenaring van de uitslag van de allereerste ontmoeting tussen beide clubs op het hoogste niveau op 30 oktober 2022 in Amsterdam. De zevenklapper leverde Amsterdam na de eerste speeldag de koppositie in de Tulp Hoofdklasse op.

Freeke Moes lost namens Amsterdam een schot op het Tilburgse doel. Foto: Rogier Balk

Kampong – Rotterdam 3-3
Rotterdam zorgde voor de eerste verrassing van het seizoen. De ploeg van Jordy van der Waart pakte tegen play-offkandidaat Kampong een punt. De Utrechtse formatie kende een goede start voor eigen publiek toen Luna Fokke al na vier minuten de score opende. Emma van Santbrink en nieuwkomer Yasmin Geerlings bogen de Rotterdamse achterstand om in een voorsprong. Twee minuten later maakte Fokke gelijk. Na rust leek Bobbi Dijk Rotterdam de zege te bezorgen, maar voorkwam Noor van den Nieuwenhof met een rake corner een compleet valse start van Kampong.

Bekijk de uitslagen van zaterdag 14 september


10 Reacties

  1. Sjang Fijen

    Een triest weekend voor ons Brabant. Oke, Den Bosch had geen kind aan HDM, maar de andere twee Brabantse hoofdklassers Oranje Rood en Tilburg gingen zwaar, heel zwaar onderuit . Eerste gewin is kattengespin? Ik hoop van wel, maar ben bang van niet. SCHC vaart er wel bij met dat groot aantal Brabantse talenten. Niet leuk voor Brabant. Tja. Groet van .... .Sjang

    1. robdux

      Den Bosch vaart er toch ook wel bij met al die jeugdspelers die vanuit de regio naar Den Bosch overstappen?

  2. RandolfHollt

    Nou, de top 3 staat weer vast. De nummer 4 doet er toch niet toe, want is compleet kansloos in de play-offs. Ik kijk tegen de tijd dat de play-offs beginnen wel weer eens een keer naar de dames hoofdklasse, want tot die tijd doet het er allemaal weinig toe.. Zonde dat de bond hier al jaren niets aan doet, terwijl het overgrote deel van de hockeyende jeugd meiden zijn, is de dames hoofdklasse te saai voor woorden. Ik hoop op verbetering!

  3. robdux

    Wat moet de bond doen? Misschien moeten andere verenigingen wat meer aan reflectie doen!

  4. RandolfHollt

    Geen idee wat de bond hieraan zou moeten doen. Ik werk daar niet en doe alleen de constatering dat er weinig aan is behalve de play offs. De mensen bij de bond zijn prima in staat na te denken over een eventuele oplossing hiervoor. Ik hoop alleen dat ze dat ook daadwerkelijk doen, want dit zijn 22 wedstrijden die nergens over gaan eigenlijk.

  5. Reinout van Leeuwen

    @Sjang. Interessant om dit argument juist nu te gebruiken, terwijl Stichtse 4 jeugd speelsters heeft laten debuteren.

    1. charliejanssen

      Het gaat er Sjang denk ik veel meer om dat er dit jaar 4 en vorig jaar zelfs 5 (bepalende) speelsters in de selectie zaten die een OR verleden hebben. Je kan ook concluderen dat de opleiding bij OR een hele goede is gebleken, waar helaas het bestuur onvoldoende middelen ter beschikking stelt om die dames te behouden.

  6. Reinout van Leeuwen

    Dat behouden van speelsters is sowieso belangrijk. Y. Jansen opleiden DB debuteren op leeftijd van 15 jaar. O-R daarna keuze topclub Stichtse. Kan je Jansen niet kwalijk nemen. Nu even kritiek op mijn eigen clubje Kyra Fortuin niet weten te behouden. Alexandra Heerbaart jarenlang bewezen een zeer betrouwbare doelvrouw te zijn, niet voor niets bij Oranje selectie gehaald. Opzij gezet na mindere shoot-out. En vervangen door iemand die nog niet bewezen beter is. technisch kader die op die manier denkt zich te moeten profileren -paniek voetbal/hockey.

  7. thomjanssen89

    Beste Reinout van Leeuwen, Ik ben het helemaal eens over Kyra Fortuin zij kan een verschil maken helaas weten wij van buitenaf niet hoe het is gegaan misschien wouw ze zelf heel erg graag naar Kampong. Elodie Picard is een zeer getalenteerde doelvrouwe. Eerlijk is eerlijk wij hebben allemaal nog weinig van haar gezien het geen wat wel bekent is dat zij goed is met shoot-outs dat is misschien het kritiekpuntje op Heerbaart en Zwezerijn laten we eerst een deel van de competitie afwachten voordat iedereen al een mening heeft gevormd!

  8. Reinout van Leeuwen

    Dat Picard geroemd wordt om haar shoot-out kwaliteiten is waar. Daarom is er in België ook nogal wat kritiek/ verbazing geweest op Ehren dat hij haar na haar herstel van ziekte niet opnieuw opstelde. Twee wedstrijden, halve finale/ wedstrijd om brons, gingen verloren na shoot-outs. Ben erg benieuwd naar de beweeg redenen van Ehren.


Wat vind jij? Praat mee...