HK (D): zege R’dam niet in gevaar in restant duel met Huizen

De dames van Rotterdam moesten er een week op wachten, maar de tweede overwinning van het seizoen kan eindelijk worden gevierd. De ploeg van Jordy van der Waart verdedigde donderdagavond in het restant van de wedstrijd tegen Huizen met succes een 0-2 voorsprong en voegde daar uiteindelijk nog een doelpunt aan toe: 0-3.

Het duel werd vorige week donderdag na twee kwarten gestaakt vanwege een probleem met één van de lichtmasten langs het veld van Huizen. Rotterdam leidde op dat moment met 0-2 dankzij doelpunten van Emma van Santbrink en Amber van den Dijssel.

Een week later moesten beide ploegen opnieuw aantreden. Niet op het terrein van Huizen maar aan de Hazelaarweg in Rotterdam. Er bestond volgens de KNHB geen volledige zekerheid over het goed functioneren van de verlichting op het Huizense terrein. Het restant van het hoofdklasseduel werd daarom afgewerkt in het stadion van Rotterdam.

Winst niet in gevaar

Op eigen veld kwam de 0-2 voorsprong van Rotterdam niet in gevaar. Huizen kreeg wel twee corners, maar was aanvallend niet bij machte om Rotterdam pijn te doen. De Rotterdamsen scoorden wel. Bij een snelle tegenstoot van Rotterdam stormde Yasmin Geerlings, na een pass van Joy Haarman, alleen op keepster Iza Osborne af. Geerlings kapte Osborne uit en schoof de bal met de backhand in het doel.

Door de zege is Rotterdam opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst met zeven punten uit vier wedstrijden. Het gepromoveerde Huizen blijft puntloos hekkensluiter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)


Wat vind jij? Praat mee...