HK (D): Huizen-R’dam gestaakt, weer geen zege Kampong

Ook na drie speelronden in de Tulp Hoofdklasse Dames wacht Kampong nog altijd op haar eerste zege van het seizoen. In Utrecht kwam de nummer vier van vorig seizoen niet langs Oranje-Rood (1-1). Tilburg boekte haar tweede zege van het seizoen door HGC thuis te kloppen. In Huizen werd het duel tussen Huizen en Rotterdam bij een 0-2 stand gestaakt vanwege een kapotte lichtinstallatie.

Amsterdam – HDM 5-1

Amsterdam herstelde zich tegen HDM van de 1-2 nederlaag tegen Den Bosch van afgelopen zondag. Al na twaalf minuten had de thuisploeg een comfortabele 2-0 voorsprong via twee treffers van Fay van der Elst (foto), op maat bediend door eerst Michelle Fillet en daarna Noor de Baat.

Direct na rust pikte de Argentijnse aanwinst Agustina Gorzelany uit de strafcorner weer haar goaltje mee en voerde Fiona Morgenstern de score verder op. HDM deed in het derde kwart wat terug via Lotte Beetsma, maar Renske Balemans bracht de marge weer op vier met haar eerste goal voor haar nieuwe ploeg. Amsterdam bleef zo voor de 24ste keer op rij ongeslagen in een thuisduel met HDM (W22 G2).

Den Bosch – Hurley 4-2

Den Bosch luisterde haar honderdste officiële wedstrijd onder coach Marieke Dijkstra op met een 4-2 overwinning op Hurley. In de eerste helft leek de landskampioen op weg naar een ruime zege aan de Oosterplas. Goals van Emma Reijnen (al na negentien seconden), Anouk Brouwer (haar eerste voor Den Bosch) en Lieve Wijckmans (haar eerste in de Hoofdklasse) zorgden voor een 3-0 ruststand.

Na rust herstelde Hurley zich van een zwakke eerste helft en kon het Den Bosch twee keer pijn doen via een prachtig backhandschot van Daantje de Kruijff en een fraaie strafcornervariant van Michelle van der Drift. Het bracht Den Bosch echter niet aan het wankelen, want tussendoor had Laura Nunnink nog voor de 4-1 gezorgd door een prachtige pass van Pien Sanders binnen de tippen. Zo bleef Den Bosch voor de 44ste keer op rij ongeslagen in de Hoofdklasse.

Huizen – Rotterdam 0-2 (gestaakt)

Het duel tussen Huizen en Rotterdam werd halverwege gestaakt vanwege een probleem met één van de lichtmasten. Na een klein oponthoud en het opnieuw activeren van de complete lichtinstallatie bleek het probleem niet verholpen te kunnen worden en was verder hockeyen niet meer mogelijk.

In de fase dat het veld nog optimaal belicht was, hadden de toeschouwers twee doelpunten kunnen waarnemen: Emma van Santbrink en Amber van den Dijssel hadden de bezoekers in de drie minuten vóór rust op een 0-2 voorsprong gezet.

Wanneer het duel tussen Huizen en Rotterdam wordt uitgespeeld, is op dit moment nog niet bekend.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

Kampong – Oranje-Rood 1-1

Ook na drie wedstrijden wacht Kampong nog op de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van coach Kai de Jager, vorig seizoen dé revelatie met een plek in de play-offs als beloning, keek lang tegen een 0-1 achterstand aan na een treffer van Bibi Donraadt. Pas vlak voor het einde van het derde kwart kon Kampong die schade repareren, via een strafcornerdoelpunt van Luna Fokke, haar derde goal van deze competitie. Verder dan die gelijkmaker kwam de thuisploeg niet.

Kampong bleef voor de tiende keer op rij ongeslagen op eigen veld, maar de ploeg wacht wel al vier thuisduels op een zege na eerdere gelijke spelen tegen Tilburg (1-1), SCHC (1-1) en Rotterdam (3-3).

Pinoké – SCHC 1-3

Pinoké had in de Hoofdklasse nog nooit een thuiswedstrijd tegen SCHC gewonnen (twee keer gelijk en zestien nederlagen op rij) en donderdag kwam er voor de Steekneuzen helaas geen verandering in die negatieve statistiek. SCHC ging er met de drie punten vandoor in het Amsterdamse Bos.

De thuisploeg was nog wel op voorsprong gekomen door het derde competitiedoelpunt van Bente Jager, die een individuele actie prachtig afrondde met een leep wippertje van dichtbij. Pas na rust stelde SCHC orde op zaken via treffers van Pien Dicke (haar eerste van het seizoen), Mette Winter en Maud van den Heuvel. SCHC staat zodoende op negen uit drie en kent een prima competitiestart. Voor Pinoké betekende het de eerste nederlaag van het seizoen na twee eerdere zeges.

Tilburg – HGC 3-1

Na de 1-2 zege bij Hurley van afgelopen weekend hield Tilburg ook de volle buit over aan het thuisduel met HGC. Doelpunten van Iris Dominicus en nieuweling Clarissa Schneider bezorgden de ploeg van coach Matias Vila een veilige 2-0 voorsprong Vlak vóór tijd leek het nog spannend te worden toen Filiz Tuzgöl de aansluitingstreffer maakte, maar een rake strafcorner van Belgisch international Emma Puvrez herstelde de marge onmiddellijk. De 3-1 betekende de tweede nederlaag van het seizoen voor HGC, dat afgelopen zondag nog uithaalde tegen Huizen (5-0).