HK Zaal: NK in het weekend van 1 en 2 februari

Hoewel de eerste helft van het veldseizoen nog in volle gang is, zijn de speeldata van de Hoofdklasse Zaal inmiddels bekend. Het zaalseizoen gaat traditiegetrouw officieus van start met het Starttoernooi dat op zondag 8 december 2024 wordt gespeeld in Arnhem. De apotheose van de Hoofdklasse Zaal vindt plaats in het weekend van 1 en 2 februari 2025 met de halve finales en de finale van het NK.

Zaalkampioenen Rotterdam (heren) en SCHC (dames) beginnen hun titelverdediging op zondag 15 december 2024, de eerste speeldag in de Hoofdklasse Zaal. De overige speeldata van de poulefase zijn 5 januari, 12 januari, 19 januari en 25 januari 2025. De nummers één en twee van beide poules spelen op 1 februari 2025 de halve finales. Een dag later staat de strijd om de nationale zaaltitel op het programma. De poule-indeling, het wedstrijdprogramma en de locaties worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

De Hoofdklasse Zaal bij de heren bestaat uit de volgende ploegen: Almere, Amsterdam, Bloemendaal. Den Bosch, Gooische, HDM, HGC, Pinoké, Rotterdam, Schaerweijde, Tilburg en Voordaan. Bij de dames vormen Amsterdam, Den Bosch, HDM, HGC, Kampong, Laren, Leonidas, Pinoké, Rotterdam, SCHC, Victoria en Voordaan de Hoofdklasse Zaal.

Jeroen Hertzberger en Pepijn van der Heijden. NK Zaal. Rotterdam. Foto: Willem Vernes

Laatste vijf landskampioenen:

Jaar Heren Dames
2019 SCHC HDM
2020 Amsterdam Laren
2021 Geen kampioen i.v.m. Corona Geen kampioen i.v.m. Corona
2022 Pinoké Den Bosch
2023 HDM Pinoké
2024 Rotterdam SCHC

Wat vind jij? Praat mee...