SCHC klopt Kampong, bizarre goal bij Rotterdam-Pinoké

Op de eerste wedstrijddag van de tweede speelronde in de Tulp Hoofdklasse Dames behielden SCHC en Pinoké hun honderprocentscore. SCHC won de topper tegen Kampong op eigen veld met 3-1, terwijl Pinoké drie punten overhield aan het uitduel met Rotterdam (2-3). HGC en HDM boekten hun eerste zege van het seizoen.

SCHC – Kampong 3-1

SCHC won na de 6-1 tegen Oranje-Rood van vorige week ook haar tweede wedstrijd van het seizoen. Zonder de nog geblesseerde Xan de Waard, Anna de Geus, Marleen Jochems en Trijntje Beljaars herstelde de ploeg van coach Gilles van Hesteren zich van een vroege achterstand tegen Kampong (doelpunt Bente van der Veldt).

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Uiteindelijk bezorgden goals van Mette Winter en twee rake strafcorners van Yibbi Jansen SCHC de volle winst. Daarmee lukte het Kampong opnieuw niet een uitwedstrijd tegen de ploeg uit Bilthoven te winnen, een reeks die nu al 22 wedstrijden telt. De Utrechters wachten na twee duels nog op hun eerste driepunter van het seizoen.

Rotterdam – Pinoké 2-3

Het meest opvallende moment van Rotterdam-Pinoké speelde zich af in de twaalfde minuut, toen de thuisploeg op bizarre wijze op gelijke hoogte kwam (1-1). Een voorzet vanaf rechts van Emma van Santbrink werd in de cirkel nog aangeraakt door ploeggenoot Bobbi Dijk voordat de bal in de stick van Pinoké-verdediger Amber Ezechiels belandde. Die dacht de aanval op haar gemak onschadelijk te maken, maar liep de bal zomaar over haar eigen doellijn. Keeper Kiki Gunneman stond secondenlang perplex na de bizarre actie van haar ploeggenote.

Uiteindelijk hield Pinoké toch nog een prettig gevoel aan het duel over, want door de doelpunten van Bente Jager (twee) en Josephine Murray behaalden de Steekneuzen uiteindelijk de tweede overwinning van het seizoen. Namens Rotterdam maakte Joy Haarman een zeer fraai doelpunt door een hoog schot op doel van Pieke van der Pas van dichtbij uit de lucht binnen te tippen. Pinoké is inmiddels op vreemde bodem al acht duels op rij ongeslagen, de beste reeks in de hoofdklassehistorie van de club.

HGC – Huizen 5-0

HGC boekte in de eerste hoofdklassewedstrijd ooit tegen Huizen zijn grootste zege sinds 2022 (5-0 tegen HDM) en won pas voor de vijfde keer in deze eeuw een competitiewedstrijd op het hoogste niveau met minstens vijf goals verschil. De basis voor de eerste zege van deze competitie werd al vóór rust gelegd: doelpunten van Valentina Raposo, de Schotse aanwinst Amy Costello (twee strafballen) en Bente Kolmus (haar eerste goal in de Hoofdklasse) zorgden voor een ruime marge na de eerste dertig minuten. In de tweede helft hielden de bezoekers de schade beperkt, al moesten ze nog wel een doelpunt van Filiz Tuzgöl toestaan. Huizen is na de eerste twee duels van dit seizoen nog zonder punt én zonder doelpunt.

HDM – Oranje-Rood 1-0

Oranje-Rood kan de laatste jaren maar moeilijk winnen van HDM en ook vandaag keerde de ploeg uit Eindhoven met lege handen huiswaarts. Een rake strafbal van Belén van den Broek bepaalde het verschil tussen beide ploegen, die vorige week bij de openingsronde van het seizoen allebei een ferme dreun te verwerken kregen: HDM kreeg klop van Den Bosch met 6-0, Oranje-Rood moest buigen voor SCHC (1-6). Dat HDM het duel met Oranje-Rood zonder tegentreffer afsloot, zal de ploeg deugd doen. In de vorige drie competitieduels kreeg het liefst veertien treffers om de oren.