HK (H): Amsterdam geeft OR historisch pak slaag

De eerste speeldag van het nieuwe seizoen in de Tulp Hoofdklasse Heren leverde meteen een daverende sensatie op. Een ontketend Amsterdam trakteerde Oranje-Rood zaterdagavond in het Wagener Stadion op een historisch pak slaag. De openingswedstrijd tussen de twee gepromoveerde ploegen Hurley en SCHC werd een prooi voor de ploeg uit Amstelveen.

Amsterdam – Oranje-Rood 7-1

Amsterdam kende een flitsende competitiestart onder de nieuwe coach Rick Mathijssen en trakteerde Oranje-Rood op zijn grootste nederlaag ooit in de Hoofdklasse. Het werd 7-1 in het Wagener Stadion, waarbij de thuisploeg bij rust al met 5-1 leidde.

Boris Burkhardt nam vier van de zeven Amsterdamse treffers voor zijn rekening: hij had daar vanaf het eerste fluitsignaal slechts 29 minuten voor nodig.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Sam Steins Bisschop, Brent van Bijnen en de Zuid-Afrikaanse smaakmaker Dayaan Cassiem, samen met zijn broer Mustapha overgekomen van HDM, tekenden voor de andere goals van Amsterdam. Het enige wapenfeit van de bezoekers uit Eindhoven, vorig seizoen nog halvefinalist in de play-offs, kwam via Jelle Galema die vlak vóór rust een strafbal benutte.

Hurley – SCHC 2-0

Hurley vierde de terugkeer op het hoogste niveau met een 2-0 zege op mede-promovendus SCHC. Een vlammend backhandschot van Noam Sheridan (vijfde minuut) en een rake strafcorner van goaltjesdief Indra Aerts (49ste minuut) zorgden voor de eerste drie punten van het seizoen. Voor Hurley was het alweer een tijd geleden dat de ploeg een hoofdklasseduel had gewonnen: de vorige zege dateerde van 22 wedstrijden geleden: een 3-2 tegen Tilburg op 21 mei 2021.