HK (H): B’daal foutloos, Den Bosch laat eerste punten liggen

De heren van Den Bosch hebben tijdens de zevende speelronde in de Tulp Hoofdklasse de eerste punten van het seizoen laten liggen. Aan de Oosterplas werd zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Kampong. Bloemendaal won met 7-0 van Hurley en is nog zonder puntenverlies. Klein Zwitserland boekte zijn eerste zege van het seizoen. Nijmegen werd met 4-2 verslagen.

Den Bosch – Kampong 2-2
De zestigste onderlinge ontmoeting tussen Den Bosch en Kampong eindigde in een 2-2 gelijkspel. Hiermee raakte Den Bosch zijn honderdprocentscore kwijt. De ploeg van coach Nanco Jansonius slaagde er zodoende niet in de beste competitiestart in de clubhistorie te evenaren. In het seizoen 1996-1997 won de Bossche formatie hun eerste zeven duels van het seizoen. Voor Den Bosch scoorden Joppe Wolbert en Thierry Brinkman. Het was voor Brinkman zijn twaalfde treffer tegen zijn voormalige club in alle officiële competities. Hiermee is Kampong op Amsterdam na (vijftien treffers) zijn favoriete tegenstander. Jip Janssen maakte beide doelpunten voor Kampong, dat slechts één keer won in de laatste vijf competitieduels. Met een benutte strafbal en rake strafcorner tilde Janssen zijn seizoentotaal naar negen doelpunten.

Bloemendaal – Hurley 7-0
Bloemendaal verloor nog nooit op eigen veld van Hurley en deed dat zaterdagavond ook niet. Het werd op ’t Kopje 7-0 voor de ploeg van Michel van den Heuvel, die hierdoor zijn perfecte score behoudt. Bloemendaal is het enige team in de Tulp Hoofdklasse Heren zonder puntenverlies. Marc Miralles opende de score uit een strafcorner. Het was voor de Spanjaard zijn tiende treffer en is daarmee de tweede speler na Boris Burkhardt die de dubbele cijfers heeft gehaald. Jasper Brinkman en de Australiër Nathan Ephraums waren elk twee keer trefzeker. Vanwege blessureleed keerde Wouter Jolie terug in de wedstrijdselectie. De 39-jarige verdediger stopte in 2017 maar werd sindsdien al enkele malen teruggehaald naar het eerste team. Hurley incasseerde zijn vijfde nederlaag op rij nadat de ploeg van Enzo Torossi vier punten uit de eerste twee duels had gehaald.

Amsterdam – Rotterdam 3-3
Het duel tussen Amsterdam en Rotterdam staat de laatste jaren garant voor doelpunten. In de laatste negen wedstrijden werd zestig keer gescoord, een gemiddelde van 6,67 goals per duel. Dat gemiddelde werd net niet gehaald. De strijd in het Wagener Stadion eindigde onbeslist. Het werd 3-3. Al na tien seconden zette Olivier Hortensius de Rotterdammers op voorsprong. Met twee doelpunten binnen een minuut van Boris Burkhardt, zijn elfde van het seizoen, en Sam Steins Bisschop boog Amsterdam de achterstand om in een voorsprong. Die score werd nog voor rust naar 3-1 getild via een rake strafcorner van Luke Dommershuijzen. Rotterdam toonde na de pauze veerkracht. Goals van Dylan Lucieer en Guus Jansen, via een Amsterdamse stick, voorkwamen een tweede Rotterdamse nederlaag van het seizoen. Amsterdam liet voor de tweede keer punten liggen, maar is al wel tien competitieduels ongeslagen. Rotterdam bleef voor de zesde maal op rij buitenshuis zonder nederlaag. De 3-3 was wel al het vierde gelijkspel van Rotterdam in zes competitiewedstrijden.

Nijmegen – Klein Zwitserland 2-4
Klein Zwitserland heeft dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De ploeg van coach Robert Justus moest er tot de zevende competitiewedstrijd op wachten. In het kelderduel werd hekkensluiter Nijmegen met 4-2 verslagen. Klein Zwitserland leek op een makkelijke overwinning af te stevenen, maar moest in de slot van de wedstrijd nog flink aan de bak om de drie punten mee te nemen naar Den Haag. Nick van Trigt stelde met twee doelpunten eigenhandig de zege veilig voor Klein Zwitserland, dat na rust een 2-0 voorsprong uit handen gaf. Met de overwinning kwam er een einde aan de reeks waarin de Haagse ploeg in zeven competitiewedstrijden zonder driepunter bleef. Voor Nijmegen was het de tiende nederlaag in de laatste elf duels op het hoogste niveau.


Wat vind jij? Praat mee...