HK (H): Den Bosch maakt geen fout, zeges B’daal en R’dam

Op de achtste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren maakte koploper Den Bosch geen fout. De ploeg versloeg zondag Hurley met 3-1. Bloemendaal behield zijn perfecte score na de 3-2 zege in Eindhoven op Oranje-Rood en Rotterdam boekte een broodnodige overwinning op Pinoké. Het werd 1-0.

Hurley – Den Bosch 1-4
De nog ongeslagen koploper Den Bosch maakte geen fout in het Amsterdamse Bos. Het gepromoveerde Hurley werd met 4-1 aan de kant gezet. Timo Boers maakte twee van de vier Bossche treffers. De andere doelpunten kwamen op naam van Joppe Wolbert en Koen Bijen. Het was voor Bijen zijn achtste goal tegen Hurley. De ploeg uit Amstelveen is daarmee een van Bijens favoriete tegenstanders in de Tulp Hoofdklasse. Indra Aerts maakte de eretreffer voor Hurley, dat zijn zesde nederlaag op rij leed en op een tiende plaats staat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Daan Dekker en Max Kreft tijdens het duel tussen Hurley en Den Bosch. Foto: Bart Scheulderman

Oranje-Rood – Bloemendaal 2-3
Bloemendaal is ook na zeven competitiewedstrijden zonder puntenverlies. Op bezoek in Eindhoven werd Oranje-Rood met 3-2 verslagen. Bij rust leidde Bloemendaal al met 3-1 dankzij treffers van Lucas Veen, Nathan Ephraums en Jan van ‘t Land. Thibeau Stockbroekx tekende tussendoor voor de 1-1 en Sheldon Schouten bracht na rust de spanning terug in de wedstrijd, maar de 3-3 viel uiteindelijk niet. Bij een 1-1 stand had Oranje-Rood verzuimd op voorsprong te komen. Bloemendaal-keeper Maurits Visser keerde de strafbal van Jelle Galema. Oranje-Rood, dat de laatste vijf duels ongeslagen bleef, incasseerde de tweede nederlaag van het seizoen. De ploeg blijft op een vierde plaats staan omdat de naaste achtervolgers Kampong en Pinoké hun wedstrijden verloren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Rotterdam – Pinoké 1-0
Met zijn achtste doelpunt van het seizoen besliste Jeroen Hertzberger het duel met Pinoké in Rotterdams voordeel. Het was voor de Rotterdammers pas de tweede zege in de laatste zes duels. De nummer zeven in de Tulp Hoofdklasse heeft slechts twee punten minder dan Oranje-Rood dat op een vierde plaats staat. Bovendien heeft Rotterdam nog een inhaalwedstrijd te goed tegen Bloemendaal. Pinoké, dat in de laatste vijf duels zonder nederlaag bleef, incasseerde de derde verliespartij in acht wedstrijden. De ploeg van coach Jesse Mahieu staat zesde met een punt voorsprong op Rotterdam.

Jeroen Hertzberger wordt gefeliciteerd met zijn treffer voor Rotterdam tegen Pinoké. Foto: Rob Römer

Klein Zwitserland – SCHC 3-0
Met de tweede overwinning op rij steeg Klein Zwitserland een plekje op de ranglijst naar positie acht in de Tulp Hoofdklasse. Daan Smits, Albert Beltran, uit een strafcorner, en Marco Miltkau, vanaf de strafbalstip, bezorgden de Haagse ploeg een 3-0 zege op het gepromoveerde SCHC. De ploeg uit Bilthoven, die nog zonder zege is dit seizoen, incasseerde de vijfde nederlaag na een reeks van drie wedstrijden waarin werd gelijkgespeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)


Wat vind jij? Praat mee...