HK (H): OR-R’dam gelijk, nederlaag Pinoké en rood voor Calnan

Ook na twee speeldagen in de Tulp Hoofdklasse staan de heren van Pinoké met lege handen. Op eigen veld incasseerde de ploeg van coach Jesse Mahieu donderdag de tweede nederlaag van het nog prille seizoen. Buurman Amsterdam was met 3-1 te sterk. Oranje-Rood en Rotterdam maakten er een doelpuntrijke remise van in Eindhoven. Het werd 4-4. HDM-speler Will Calnan werd in het duel tegen Kampong met rood uit het veld gestuurd.

Oranje-Rood – Rotterdam 4-4
De vorige ontmoeting in Eindhoven leverde de meest doelpuntrijke ontmoeting op. Toen won Oranje-Rood met 6-3. Ook dit keer werd er talrijk gescoord, maar waren de doelpunten gelijk verdeeld tussen de teams. Het werd 4-4. Jelle Galema was goed voor drie treffers voor Oranje-Rood. Het was zijn eerste hattrick in de Tulp Hoofdklasse. Voor de Eindhovense ploeg betekende de remise het eerste punt na de smadelijke 7-1 nederlaag op de eerste speeldag in en tegen Amsterdam. Rotterdam speelde voor de tweede keer op rij gelijk.

Pinoké – Amsterdam 1-3
De eerste Bosderby van het seizoen leverde Amsterdam drie punten op. De 69ste onderlinge ontmoeting met Pinoké eindigde in een 3-1 overwinning. Floris Middendorp, Dayaan Cassiem en Boris Burkhardt waren trefzeker voor Amsterdam. Burkhardt zag voor rust bij een 0-0 stand zijn strafbal worden gekeerd door doelman Hidde Brink. Voor Pinoké, voor wie voormalig Belgische international Florent van Aubel scoorde, incasseerde inclusief vorig seizoen zijn vijfde nederlaag op rij.

HDM – Kampong 0-5
Landskampioen Kampong boekte zijn tweede zege van het seizoen door in Den Haag met 5-0 te winnen van HDM. Finn van Bijen was twee keer trefzeker voor de Utrechtse ploeg voor wie Jip Janssen een strafbal benutte. In zijn laatste vijf reguliere competitiewedstrijden maakte Kampong een totaal van 22 doelpunten. Het duel werd ontsierd door de rode kaart voor HDM-speler Will Calnan na een opstootje met Caspar Dobbelaar, die voor zijn aandeel met geel werd bestraft.

Klein Zwitserland – Hurley 1-1
Het gepromoveerde Hurley hield aan het duel tegen Klein Zwitserland een punt over en zo heeft de ploeg uit het Amsterdamse Bos al vier punten uit twee competitieduels verzameld. Uit een strafbal zette Indra Aerts Hurley na rust op voorsprong. Tien minuten later tikte Daan Smits de gelijkmaker binnen in een wedstrijd waarin drie gele kaarten vielen. Overigens was het pas de derde keer in de historie dat een duel tussen Klein Zwitserland en Hurley in een gelijkspel eindigde.

SCHC – Bloemendaal 1-5
Bloemendaal kende weinig moeite met het gepromoveerde SCHC. Bij rust leidde de ploeg van coach Michel van den Heuvel al met 4-0. Marc Miralles maakte vier van de vijf Bloemendaalse doelpunten. De Spanjaard is de eerste speler van Bloemendaal met vier doelpunten in een wedstrijd sinds Rogier Hofman, die op 19 april 2015 vier keer scoorde tegen Schaerweijde (8-1). Bloemendaal is al zestien duels op rij in de reguliere competitie zonder nederlaag.

Nijmegen – Den Bosch afgelast
De wedstrijd tussen Nijmegen en Den Bosch werd eerder op de dag al afgelast. In verband met een kapotte waterleiding kon er niet worden gesproeid. Uitwijken naar een ander veld was in verband met de televisie-uitzending van Viaplay niet mogelijk. Het duel tegen Den Bosch zou voor het gepromoveerde Nijmegen de eerste thuiswedstrijd op het hoogste niveau zijn sinds 15 mei 1977 toen de ploeg aantrad tegen Bloemendaal (2-3).