HK (H): OR verslaat Kampong, A’dam komt met de schrik vrij

Op de vierde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren boekte Oranje-Rood zijn eerste overwinning van het seizoen. In Eindhoven werd zondag landskampioen Kampong met 3-2 verslagen. Amsterdam behield zijn honderdprocentscore, maar had in Bilthoven zijn handen vol aan SCHC (3-4).

Oranje-Rood – Kampong 3-2
Na een stroeve start waarin slechts één punt werd gepakt, ontving Oranje-Rood angstgegner Kampong. Op eigen veld pakte de Eindhovense formatie in de zeven voorgaande wedstrijden slechts één keer de volle buit. Zondag was daar de tweede zege op de titelverdediger. De beslissing viel aan het begin van het vierde kwart waarin Oranje-Rood via treffers van Jamie van Aart en Gerard Clapes in twee minuten uitliep van 1-1 naar 3-1. Kampong leed door de nederlaag voor het tweede weekend op rij puntenverlies. Voorafgaand aan de wedstrijd betraden beide ploegen en de scheidsrechters het veld in witte shirts met daarop de tekst ‘Als één man achter onze Merrie.’ Daarmee betuigden zij hun steun aan Gijs van Merriënboer, de verdediger van Oranje-Rood bij wie een tumor in zijn onderbeen werd ontdekt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

SCHC – Amsterdam 3-4
Mede dankzij twee doelpunten van de Zuid-Afrikaanse aanwinst Dayaan Cassiem bleef Amsterdam ook in de vierde competitiewedstrijd zonder puntenverlies. De Amsterdammers moesten er hard voor knokken om de drie punten weg te kapen uit Bilthoven. SCHC leidde na het eerste kwart met 2-0 en leek op weg naar de eerste zege op Amsterdam in bijna zeventien jaar. Het lukte het gepromoveerde SCHC uiteindelijk niet om die voorsprong vast te houden. Bij rust was het alweer gelijk en viel de beslissing daarna in het vierde kwart. Terwijl Amsterdam met twaalf punten uit vier duels op een tweede plaats staat, is SCHC voorlaatste met nul punten.