HK (H): topper eindigt onbeslist, eerste punt voor Pinoké

De topper in de Tulp Hoofdklasse Heren tussen Kampong en Rotterdam is zondag in een 3-3 gelijkspel geëindigd. Ook Pinoké-Oranje-Rood kende geen winnaar. In het Amsterdamse Bos werd het 2-2. Het leverde Pinoké na twee nederlagen het eerste punt van het seizoen op.

Kampong – Rotterdam 3-3
De herhaling van de NK-finale van afgelopen seizoen kende geen winnaar. Op de Klapperboom in Utrecht eindigde het duel tussen landskampioen Kampong en Rotterdam in 3-3. Vlak voor tijd voorkwam Jip Janssen, met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, een nederlaag voor de Utrechtse ploeg. Jeroen Hertzberger maakte alle Rotterdamse doelpunten. Het waren voor de all time topscorer van de Tulp Hoofdklasse zijn eerste treffers van het seizoen. Het gelijkspel was het eerste puntenverlies voor Kampong dit seizoen. Rotterdam speelde voor de derde maal op rij gelijk. De ploeg verlengde daarmee wel zijn reeks ongeslagen wedstrijden naar tien duels.

Foto: Bart Scheulderman

Lees het verslag van het duel tussen Kampong en Rotterdam

Pinoké – Oranje-Rood 2-2
Het duel tussen twee ploegen die matig aan het seizoen waren begonnen, eindigde onbeslist. Tot twee keer toe kwam Oranje-Rood in het Amsterdamse Bos op voorsprong. Vooral de treffer van Boaz Houben was prachtig. Hij plukte de bal uit de lucht en knalde die snoeihard tegen de touwen. Eerder in de wedstrijd had Pinoké-keeper Hidde Brink een strafbal van Jelle Galema gekeerd. De aan Pinoké toegekende strafbal was wel raak. Miles Bukkens scoorde en voorkwam hiermee een derde nederlaag op rij voor de Steekneuzen. De remise betekende voor Oranje-Rood het tweede punt van het seizoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Amsterdam – Nijmegen 4-1
Met negen punten uit drie competitiewedstrijden kent Amsterdam onder de nieuwe coach Rick Mathijssen een prima begin van het hoofdklasseseizoen. Het gepromoveerde Nijmegen werd in het Wagener Stadion met 4-1 verslagen. Een van de Amsterdamse doelpunten kwam op naam van Boris Burkhardt. Het was alweer zijn zesde doelpunt van het seizoen. De eerste ontmoeting tussen Amsterdam en Nijmegen sinds 30 april 1977 was ook de eerste officiële wedstrijd tussen beide ploegen op kunstgras. De vorige vier duels stamden namelijk uit het natuurgrastijdperk.

Foto: Willem Vernes

Den Bosch – SCHC 4-1
Met de eerste treffer voor zijn nieuwe club legde Thierry Brinkman de basis voor de 4-1 zege van Den Bosch op het gepromoveerde SCHC. Het was de zesde thuiswedstrijd op rij die de Bossche formatie winnend afsloot tegen de ploeg uit Bilthoven. Sowieso maakt Den Bosch aan de Oosterplas een sterke indruk. De ploeg is al vijf thuisduels ongeslagen. SCHC incasseerde zijn derde nederlaag op rij in het nog zo prille hoofdklasseseizoen. Den Bosch speelt komende woensdag een inhaalwedstrijd tegen Nijmegen. Het duel werd afgelopen donderdag afgelast omdat er niet kon worden gesproeid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Hurley – HDM 0-5
Mede dankzij twee rake strafcorners van Chris Taberima boekte HDM een 5-0 overwinning op Hurley. Het was daarmee ook de eerste zege van het seizoen voor de Haagse ploeg. De overige doelpunten werden gemaakt door Yorben Fontaine en de nieuwkomers Marc Bolto en Will Calnan, die afgelopen donderdag tegen Kampong nog met rood uit het veld werd gestuurd. Dat HDM in een uitwedstrijd de nul hield was sinds 18 oktober 1998 (0-3 tegen Hattem) niet meer voorgekomen, een reeks van 85 competitiewedstrijden. Het gepromoveerde Hurley incasseerde zijn eerste nederlaag van het seizoen na een goede start met vier punten uit twee wedstrijden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Bloemendaal – Klein Zwitserland 4-0
Marc Miralles is in vorm. De Spanjaard maakte tegen Klein Zwitserland twee van de vier doelpunten voor Bloemendaal. Inmiddels staat de teller voor Miralles na drie speelronden op zeven doelpunten. Bloemendaal is nog zonder puntenverlies en in de reguliere competitie al zeventien duels op rij zonder nederlaag. Klein Zwitserland is in zijn laatste vier wedstrijden in de Tulp Hoofdklasse zonder winst en verloor zes van zijn laatste acht duels.


Wat vind jij? Praat mee...