HK (H): winnende start voor Kampong, Den Bosch en Bloemendaal

Landskampioen Kampong, Bloemendaal en Den Bosch zijn de competitie gestart met een overwinning. Kampong versloeg zondag Klein Zwitserland met 4-1, Bloemendaal was te sterk voor het gepromoveerde Nijmegen (3-0) en Den Bosch won met 2-1 van Pinoké. Rotterdam en HDM deelden de punten.

Kampong – Klein Zwitserland 4-1
De 75ste ontmoeting tussen beide ploegen op het hoogste niveau werd een prooi voor Kampong. De landskampioen won op de eigen Klapperboom met 4-1. Het was voor de Utrechters de eerste zege op Klein Zwitserland na drie onderlinge competitiewedstrijden zonder zege. Voor Kampong scoorde Jip Janssen twee keer. De topscorer van afgelopen seizoen in de Tulp Hoofdklasse verzilverde een strafcorner en benutte een strafbal. Ook Rik Sprengers en Duco Telgenkamp waren doeltreffend voor de Utrechters. Voor Klein Zwitserland scoorde Nicolas Keenan.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Bloemendaal – Nijmegen 3-0
Het was de eerste ontmoeting tussen beide ploegen sinds het seizoen 1976-1977. Een helft mocht het gepromoveerde Nijmegen denken aan een punt of meer, maar na de pauze trok Bloemendaal de wedstrijd naar zich toe. Treffers van Marc Miralles, Zach Wallace en Casper van der Veen bezorgden coach Michel van den Heuvel een winnende rentree in de Tulp Hoofdklasse.

Den Bosch – Pinoké 2-1
De laatste zes wedstrijden tussen beide ploegen stonden garant voor doelpunten, een gemiddelde van liefst 7,33 doelpunten per duel. De 58ste editie haalde dat gemiddelde niet. Het duel ontbrandde pas na rust nadat Miles Bukkens met een tip-in Pinoké op voorsprong had gezet. Koen Bijen maakte uit een cornervariant gelijk, waarna Joppe Wolbert eveneens uit een strafcorner ervoor zorgde dat de drie punten aan de Oosterplas bleven.

Rotterdam – HDM 1-1
Rotterdam-coach Erik van Driel ontmoette op de eerste speeldag van het seizoen zijn oude ploeg HDM. Het duel kende geen winnaar. Het werd 1-1. De doelpunten vielen in de eerste zes minuten van de wedstrijd. Al na twee minuten zette Olivier Hortensius de vice-kampioen op voorsprong. Chris Taberima sleepte vier minuten later uit een strafcorner de gelijkmaker binnen. Rotterdam is door de puntendeling inmiddels wel al acht competitieduels ongeslagen tegen HDM.