Hockey op tv: mannentopper OR-Bloemendaal live bij de NOS

We denderen door in de Hoofdklasse. Bij de dames zijn we alweer toe aan de negende speelronde, de heren staan aan de vooravond van ronde acht. We gaan weer een lekker druk weekend tegemoet, met speciale aandacht voor de mannentopper tussen Oranje-Rood en Bloemendaal.

Want dat duel, van zondag om 14.45 uur, wordt live uitgezonden door de NOS. Op NPO 1, de website en de app van de publieke omroep is clash tussen beide play-off-deelnemers van vorig seizoen te zien. Om 18.10 uur wordt, eveneens op het eerste tv-kanaal, een samenvatting vertoond van de wedstrijd.

Oranje-Rood begint het duel in Eindhoven als de nummer vier van de competitie. Bloemendaal staat momenteel tweede, maar heeft minder verliespunten dan koploper Den Bosch. Door hun EHL-verplichtingen eerder deze maand lopen de Mussen nog steeds een wedstrijd achter op het gros van hun competitiegenoten.

Carmen Wijsman en Stella van Gils tijdens de vorige Kampong-Amsterdam. Foto: René Nijhuis/Orange Pictures

Vroeg op de middag inschakelen voor Amsterdam-Kampong

Uiteraard is OR-Bloemendaal ook live te zien bij Viaplay, dat – we herhalen het nog maar eens – alle Hoofdklasse-wedstrijden rechtstreeks in beeld brengt. Op zaterdag kan je iets eerder inschakelen dan normaal: om 15.00 uur begint het vrouwenduel tussen Amsterdam en Kampong al. Die wedstrijd is vervroegd, zodat het publiek de tijd heeft om ook het mannenduel tussen beide clubs mee te pakken. Die staat gepland om 18.30 uur, in Utrecht. 

Op zondag staan de hockey.nl-auto’s geparkeerd op de terreinen van Rotterdam en Hurley. In de havenstad gaan we eerst langs bij het rechterrijtjeduel tussen de thuisploeg en HDM. De ploeg uit Den Haag won de laatste twee keer dik (1-4 en 1-5) aan de Hazelaarweg. Daarna kijken we naar de confrontatie tussen de heren van Rotterdam en Pinoké, twee play-off-kandidaten die grillig aan het seizoen zijn begonnen. De Steekneuzen wonnen slechts drie keer, de zegeteller van de thuisploeg staat pas op één. 

Bij Hurley hebben we oog voor de damesontmoeting tussen de Amsterdamse club en Oranje-Rood. Hurley staat – al wel met zeven punten achterstand op de top-vier – nu vijfde, Oranje-Rood vindt zichzelf terug op een teleurstellende elfde plek. 


Wat vind jij? Praat mee...