ABN AMRO Cup 2024: check hier het speelschema

Geheel volgens traditie wordt het nieuwe seizoen in de Tulp Hoofdklasse afgetrapt met het ABN AMRO Hockey Weekend, een voorbereidingstoernooi waar de meeste clubs aan meedoen. In tegenstelling tot voorgaande edities staan er dit jaar op verschillende locaties ook voorrondewedstrijden op het menu. Die vinden al over een paar dagen plaats, namelijk komende zondag 1 september.

De nieuwe opzet met voorronden is bedoeld om de vele wedstrijden beter te kunnen spreiden en de belasting op de teams te verminderen. In de voorronden spelen zowel de vrouwen- als mannenteams in vier poules. De wedstrijden vinden plaats op vier verschillende locaties: bij HOCO (Oisterwijk), Barendrecht, Houten en Rijnvliet.

De halve finales om de ABN AMRO Cup 2024 worden op vrijdag 6 september gespeeld, waarbij de vrouwenteams hun wedstrijden afwerken op de velden van Berkel en Rodenrijs en de mannenteams op hockeyclub Rotterdam. De finales vinden plaats op zondag 8 september, opnieuw op Rotterdam.

Titelverdedigers

Het complete deelnemersveld bestaat bij de vrouwen uit tiens teams en bij de mannen uit twaalf teams. De vrouwen van SCHC en de mannen van Rotterdam zijn de regerend winnaar van de ABN AMRO Cup: beide teams wonnen de laatste twee edities van het toernooi.

De mannen van Rotterdam, in totaal al zeven keer winnaar van de ABN AMRO Cup, versloegen in de vorige editie Oranje-Rood met 3-1, na op eigen veld nog tegen een 0-1 achterstand aangekeken te hebben. SCHC was in de vrouwenfinale te sterk voor Oranje-Rood: het werd 2-0 via twee treffers van Trijntje Beljaars.

De mannen van Rotterdam wonnen de afgelopen twee edities om de ABN AMRO Cup. Dit beeld is genomen na de winst van 2022. Foto: Willem Vernes

De dames van SCHC winnen het ABN AMRO Hockey Weekend 2023. Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...