Halve finales ABN-Cup: Bloemendaal treft oude vriend Brinkman

Het ABN AMRO Hockey Weekend 2024, hét voorbereidingstoernooi voor alle clubs uit de Tulp Hoofdklasse, is toe aan zijn ontknoping. Vrijdagavond staan de halve finales op het menu en zondag wordt duidelijk welke teams de ABN AMRO Cup voor zich zullen opeisen.

De halve finales bij de vrouwen worden gespeeld op het terrein van Berkel en Rodenrijs. Om 18.00 uur staan Kampong en Hurley tegenover elkaar, twee uur laten strijden Pinoké en Oranje-Rood om een plek in de finale.

De mannen werken de halve eindstrijd af op het complex van Rotterdam. Om 18.00 uur neemt Klein Zwitserland het op tegen regerend landskampioen Kampong. Vanaf 20.00 uur komen Bloemendaal en Den Bosch in actie in de andere halve eindstrijd een duel waarbij Oranje-aanvoerder en Den Bosch-aanwinst Thierry Brinkman de strijd aangaat met zijn voormalige teamgenoten.

Plaatsingswedstrijden

Behalve de vier halve finales worden er vrijdag ook wedstrijden gespeeld tussen de teams die zich vorige week zondag tijdens de voorronden niet konden plaatsen voor het vervolg van de strijd om de ABN AMRO Cup. Die ploegen strijden dan nog voor een zo hoog mogelijke rangschikking. Ook op zondag, de finaledag, spelen alle deelnemende teams overigens nog een volledige wedstrijd.

Nu de mannen van Rotterdam en de vrouwen van SCHC kansloos zijn voor een finaleplaats, krijgt het ABN AMRO Hockey Weekend na twee jaar sowieso een nieuwe winnaar. Rotterdam en SCHC wonnen namelijk de laatste twee edities van het toernooi.

De wedstrijden van vrijdag op de velden van Berkel en Rodenrijs en Rotterdam zijn gratis toegankelijk. Ook bij de finales van zondag is de toegang gratis.


Wat vind jij? Praat mee...