Hockey op tv: Bossche mannen in de schijnwerpers

Hij staat al weken roodomrand in de agenda’s. De herstart van de Hoofdklasse. Een nieuw seizoen staat voor de deur en gelukkig wordt daar op tv volop aandacht aan geschonken. Uiteraard gaan de verslaggevers van hockey.nl ook weer op pad, in het lekkere lange hockeyweekend.

Laten we beginnen met de Hoofdklasse. De plek waar bijna alle gouden olympiërs hun kunsten vertonen. Ook dit seizoen wordt iedere wedstrijd in de belangrijkste competitie van het land live uitgezonden op Viaplay. Zaterdag slaan de mannen van SCHC en Hurley én de dames van Oranje-Rood en SCHC om 16.30 uur het seizoen af.

Om 18.30 uur wordt het tweede zaterdagblok afgewerkt, met onder meer Amsterdam – Oranje-Rood bij de heren. Flitsen van die wedstrijd zijn live te horen bij het NOS-programma Langs de Lijn op Radio 1. De publieke omroep reist een dag later af naar de mannen van Den Bosch, die Pinoké ontvangen. Van die wedstrijd is een samenvatting te zijn bij Studio Sport, dat vanwege de Formule 1 is ingekort: van 18.37 tot 18.53 uur.

Hockey.nl is eveneens te vinden aan de Oosterplas, waar Thierry Brinkman zijn debuut maakt voor zijn nieuwe club. De vrouwenwedstrijd tussen Den Bosch en HDM wordt er juist uitgelicht door Viaplay, dat op z’n tv-kanaal ook ruimte maakt voor dit duel.

Argentijnse vuurdoop in Tilburg

Onze eigen verslaggevers staan ook langs de lijn in Tilburg, waar twee Argentijnen hun vuurdoop beleven in de Hoofdklasse Dames. Matias Vila coacht zijn eerste officiële duel bij de thuisploeg, cornerkanon Agustina Gorzelany debuteert bij de bezoekers van Amsterdam. Via het Instagram-account van Tulp Hoofdklasse kan je de highlights meemaken van de eerste 16.00 uur-wedstrijd bij de dames, tussen Kampong en Rotterdam.

Vanzelfsprekend krijgen op hockey.nl ook de overige competities genoeg aandacht. Zondag zijn we bij de eerste thuiswedstrijd van de gepromoveerde dames van Breda in de Promotieklasse, waar ze Leonidas ontvangen. Een dag eerder gaat onze social-reporter naar Rijnvliet Meisjes Onder 16 dat in de Landelijke Jeugdcompetitie Hurley ontmoet. Ook voor de Utrechtse ploeg is dit het thuisdebuut op dit niveau.

Ons weekend begint echter al op vrijdag, wanneer de eerste ronde van de Silver Cup Dames plaatsvindt. We stellen onze lenzen scherp in Baarn, waar de plaatselijke trots het opneemt tegen Dorsteti. Op ons Instagram-kanaal laten we de highlights zien van dit bekerduel.

<< Wil je zo snel mogelijk alle tussen- en eindstanden weten in alle competitie? Ga dan in onze app naar het Matchcenter, de plek voor jouw actuele info >>


1 Reactie

  1. raymondschenkhenegouwen@gmail.com

    Den Bosch - Pinoke is inderdaad een mooie affiche om mee te starten bij de NOS. Den Bosch als ' aanvaller' voor play off plekken met Brinkman erbij, Pinoke als voormalig landskampioen met een 'nieuwe' ploeg en nog zonder de Engelse spelers Waller ( nog geen werkvergunning ) en Draper ( geblesseerd ). Ik verwacht een doelpuntrijke wedstrijd met Den Bosch als lichte favoriet.


Wat vind jij? Praat mee...