Hockey op tv: het mooiste najaarsweekend, mét de EHL

De afgelopen weken werden we als hockeyliefhebbers al verwend met doordeweekse speelrondes en bekerprogramma’s. Maar deze week is misschien wel de mooiste van het hele najaar. Er wordt namelijk ook Europees gehockeyd. De eerste twee rondes van de Euro Hockey League gaan absoluut niet ongemerkt voorbij. Op tv wordt er ruimschoots aandacht aan besteed.

Donderdag begint in Londen het zeventiende EHL-seizoen en die openingsdag wordt meteen opgeluisterd door recordkampioen Bloemendaal. De zesvoudig winnaar van het toernooi slaat om 20.30 uur af tegen Real Club de Polo. Dat duel is, zoals iedere wedstrijd in dit EHL-weekend, live te zien op eurohockeytv.org. Dat geldt ook voor het eerste duel van Rotterdam, zaterdagmiddag tegen Plzen (14.00 uur).

Als Bloemendaal en Rotterdam die eerste horde succesvol nemen, is hun tweede EHL-wedstrijd ook te zien bij de NOS. De achtste finales met mogelijke Nederlandse inbreng worden vrijdag om 19.55 uur (Bloemendaal) en zondag om 13.25 uur (Rotterdam) uitgezonden via nos.nl, de NOS-app, NOS Live en Ziggo-kanaal 160.

Van beide wedstrijden is ook een samenvatting te zien. Vrijdag in het late journaal (23.20, Nederland 1) en op zondag in de uitzendingen van Studio Sport zondagmiddag en/of -avond, eveneens op NPO 1.

Damesduel Hurley – HDM op kanaal 19

De heren van Rotterdam en Bloemendaal zien we dus niet terug in het Hoofdklasse-programma, dat op donderdag al voorzichtig van start gaat met het vervolg van het gestaakte duel tussen de dames van Rotterdam en Huizen. Die wedstrijd is live te zien op Viaplay, net als alle andere elf duels in de Hoofdklasse van dit weekend. Het damesduel tussen Hurley en HDM is zondag ook rechtstreeks te zien op het tv-kanaal van de streamingdienst. Bij Ziggo en KPN is dat kanaal 19. Hoofdklassehockey licht op Instagram de mannenwedstrijd Hurley-Kampong eruit als match of the week.

Bij die wedstrijd geeft hockey.nl ook acte de présence. Dat geldt ook voor de dubbel op Pinoké, waar de dames van de thuisploeg het opnemen tegen Kampong en de heren SCHC ontmoeten. In de Promotieklasse nemen we een kijkje bij koploper Tilburg dat Almere ontvangt. 

Natuurlijk vergeten we dit weekend ook de Silver Cup en de Landelijke Jeugdcompetitie niet. Vrijdag parkeren we onze hockey.nl-auto bij Bleiswijk, waar de plaatselijke trots het in de tweede ronde van het mannentoernooi opneemt tegen Strawberries. Zaterdag gaan we langs bij Victoria, waar we speciale aandacht schenken aan de wedstrijden van het Meisjes Onder 16- (tegen Hurley) en Jongens Onder 18-team (tegen Den Bosch) van de Rotterdamse club.


Wat vind jij? Praat mee...