Nieuw speelschema HK: zondagduels nu ook om 14:00 en 16:00 uur

De KNHB heeft het speelschema voor het seizoen 2024-2025 in de Tulp Hoofdklasse bekendgemaakt. Bij de vrouwen wordt het seizoen geopend door vice-kampioen SCHC, dat op zaterdag 14 september om 16.30 uur op bezoek gaat bij Oranje-Rood. In de mannencompetitie slaan op hetzelfde moment de gepromoveerde clubs Hurley en SCHC het nieuwe hockeyjaar af. 

De vrouwen van landskampioen Den Bosch beginnen hun titelverdediging op 15 september met een thuiswedstrijd tegen HDM, terwijl voor titelconcurrent Amsterdam een uitwedstrijd met Tilburg wacht.

Voor het gepromoveerde Huizen, vorig seizoen kampioen van de Promotieklasse, begint het nieuwe Hoofdklasse-avontuur op 14 september met een thuisoptreden tegen Hurley. Kampong, afgelopen seizoen de nummer vier van de reguliere competitie, neemt het op de eerste speeldag thuis op tegen Rotterdam.

Bij de vrouwen staat de eerste traditionele kraker al meteen op de tweede speelronde op het menu, wanneer Amsterdam en Den Bosch het in het Wagener Stadion tegen elkaar opnemen. Het speelschema telt twee midweekse speelronden: op donderdag 26 september (derde speeldag) en donderdag 17 oktober (zevende speelronde).

Tulp Hoofdklasse Heren

Bij de mannen begint landskampioen Kampong het nieuwe seizoen op 15 september met een thuiswedstrijd tegen Klein Zwitserland. Vice-kampioen Rotterdam speelt op die dag op eigen veld tegen HDM, terwijl het gepromoveerde Nijmegen op bezoek mag bij grootmacht Bloemendaal.

In de Tulp Hoofdklasse Heren is Oranje-Rood – Rotterdam de eerste echte topwedstrijd op papier. Dat duel staat gepland voor donderdag 19 september, tijdens de tweede speelronde. Een paar dagen later, op zondag 22 september, staan de topduels Kampong-Rotterdam en Pinoké – Oranje-Rood op het menu. In tegenstelling tot de vrouwen kent de mannencompetitie slechts één midweekse speelronde: op donderdag 19 september (20:30 uur).

Afwijkende aanvangstijden

Opvallend is dat de zondagwedstrijden op de eerste speeldag niet allemaal tegelijk om 14:45 uur beginnen. Eén duel begint al om 14:00 uur, het laatste duel staat gepland voor 16:00 uur. Die spreiding van wedstrijden zal een aantal keren worden gehanteerd in het nieuwe seizoen. Dat geldt ook voor de vrouwencompetitie. Daar worden wedstrijden niet alleen om vanaf het vertrouwde tijdstip 12:45 uur gepland, maar dus ook om 14:00 uur en 16:00 uur.

De eerste seizoenshelft eindigt op 24 november (vrouwen en mannen). In het weekend van 1 en 2 maart 2025 wordt de competitie bij de mannen hervat, een week later gebeurt dat bij de vrouwen. Op zaterdag 10 en zondag 11 mei 2025 vinden de laatste duels van de reguliere competitie plaats.

Bekijk hier het volledige Speelschema-Tulp-Hoofdklasse-2024-2025


Wat vind jij? Praat mee...