Spelerslijsten HK: Bakker bij Amsterdam, Van der Weerden bij OR

De spelerslijsten van de Hoofdklasse zijn vrijdagmiddag gepubliceerd door de KNHB. Een mooi moment om de selecties van de 24 teams eens door te nemen. Zo zien we dat Billy Bakker terug is bij Amsterdam en Mink van der Weerden weer onderdeel is van de groep bij Oranje-Rood. 

Clubs mogen tweeëntwintig namen op de lijst zetten. De kans dat oud-internationals Bakker en Van der Weerden dan ook in actie komen, is nihil. Maar zij zijn niet de enige voormalige Oranje-klanten die voorbijkomen. Zo staat voormalig Sam van der Ven bijvoorbeeld op de lijst van SCHC, zien we traditiegetrouw Wouter Jolie bij Bloemendaal en zijn Ginella Zerbo en Laurien Leurink terug te vinden tussen de namen van Hurley.

Hoewel Pien van der Heide, Marieke de Haas (beiden HDM), Loes Coward-Stijntjes (HGC) en Johannes Mooij (Pinoké) afgelopen seizoen stopten met tophockey, verschijnen hun namen weer op de lijst van hun oude clubs. Keepster Alexandra Heerbaart, die vorig seizoen op een tweede plan belandde bij SCHC, kan in noodgevallen worden opgeroepen door haar oude club Kampong.

Alexandra Heerbaart, vorig seizoen nog keepster van SCHC. Foto: Koen Suyk

Nieuwe aanvoerders

Maar er is meer te vinden in de lijsten van de Hoofdklasse. We zien namelijk ook een aantal nieuwe aanvoerders. Zo draagt bij Rotterdam niet Jeroen Hertzberger, maar Thijs van Dam de band. Bij Amsterdam is niet Maria Verschoor, maar Freeke Moes de captain. Jorrit Croon en Floris Wortelboer delen die taak bij Bloemendaal, net als Daantje de Kruijff en Sophie Schelfhout dat doen bij Hurley en Luna Fokke en Carmen Wijsman bij Kampong.

Bekijk hier het complete overzicht van de Hoofdklasse-spelers van het seizoen 2024/2025.


1 Reactie

  1. tycho-van-meer

    Ik vind die spelerslijst grote onzin! Als je bij een club speelt mag je zonodig uitkomen voor het eerste team! Waarom Bakker op de lijst en niet een jong talent uit H2? Tuurlijk je moet goede afspraken maken dat je niet zomaar een buitenlander invliegt en lid maakt! Ben benieuwd of KNHB hier iets aan gaat doen samen met de hoofklasseclubs!!!


Wat vind jij? Praat mee...