LK Zaal (H): Promotie Push, SCHC en De Reigers

De Heren van Push (Poule 2), SCHC en De Reigers (beide Poule 1) hebben zondag in het Topsportcentrum Rotterdam promotie naar de Hoofdklasse Zaal afgedwongen. Ook Voordaan speelt volgend seizoen op het het hoogste niveau. De ploeg uit Groenekan verzekerde zich van lijfsbehoud door als tweede te eindigen in Poule 2. Gooische doet na één seizoen Hoofdklasse een stapje terug. De ploeg uit Bussum verloor in Poule 1 alle groepswedstrijden.

Poule 1

De Reigers-USHC 3-1

De Reigers (foto) speelt volgend seizoen in de Hoofdklasse. Voor de formatie uit Hoofddorp was de opdracht voorafgaand aan de derde en laatste groepsduel duidelijk. Er moest worden gewonnen van directe concurrent USHC om promotie af te dwingen. En daar slaagde De Reigers in. Het werd 3-1.

Al na een halve minuut kwam De Reigers op voorsprong door een doelpunt van Maarten Dekker. Een droomstart voor de Hoofddorpse ploeg, maar nog voor rust maakte USHC gelijk. David van Toledo benutte de strafcorner en met deze stand zou USHC promoveren naar de Hoofdklasse.

In de tweede helft kwam De Reigers fel uit de startblokken en dat leidde tot een goede kans, maar die werd door Rogier Schaeffers naast geschoten. Ook USHC kreeg kansen. Zo stuitte Joachim Löwenthal op de keeper van De Reigers.

Even later kreeg USHC een strafcorner. Deze werd goed verdedigd en uit de counter kwam De Reigers door Dekker op 2-1. USHC ging op de jacht naar de gelijkmaker. Het leverde echter niet de gewenste gelijkmaker op. Het was De Reigers dat scoorde. Niels van Nijdam rondde een schitterende individuele actie af: 3-1. Met een extra veldspeler in plaats van de keeper probeerde USHC in de slotfase nog iets te forceren, maar dat was tevergeefs.

Push-Eelde 4-1

Push heeft promotie naar de Hoofdklasse Zaal afgedwongen. Na de 5-4 zege op Voordaan was de Bredase formatie ook te sterk voor Eelde: 4-1.

Eelde kwam na 4,5 minuut op voorsprong. Na goed rondspelen werd Sam Hidskes gevonden die met een prachtige tip-in voor 1-0 zorgde. Even later was Hidskes dichtbij zijn tweede treffer, maar vanaf kop cirkel schoof hij de bal naast.

Halverwege het duel kwam Push op gelijke hoogte. De ploeg profiteerde optimaal van een overtalsituatie. Dirk Dolfin van Eelde kreeg een groene kaart. De overtreding die hij maakte werd bestraft met een corner voor Push. Deze corner werd op onreglementaire wijze door de lijnstopper uit het doel gehouden. De scheidsrechter besloot tot een strafbal, die werd benut door Quint van der Weerden. Eelde kreeg voor het rustsignaal nog twee goede kansen om op voorsprong te komen, maar het vizier van Rutger Schaub stond niet op scherp.

In de tweede helft veroorzaakte Schaub een strafbal. Een strafcorner van Push probeerde hij met de hand uit het doel te houden. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Opnieuw was Van der Weerden koelbloedig: 2-1.

Met nog zes minuten op de klok besliste Push het duel. Koen Kruis passeerde aan de zijkant twee man en legde af naar Max Kreft die de bal alleen maar binnen hoefde te tikken. Eelde dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer liep in de slotfase nog tegen een counter van Push op en Berend Oomes de eindstand op 4-1 bepaalde.

2-1 Damen

Met de tweede nederlaag op rij werd het lot voor Gooische bezegeld en degradeerde de Bussumse ploeg uit de Hoofdklasse.

De Reigers-SCHC 3-4
Doelpunten SCHC: 4 x Max Kuppens

Poule 1

Gooische-De Reigers 2-4

In de strijd om lijfsbehoud hebben de Heren van Gooische een valse start gemaakt. De ploeg verloor de eerste wedstrijd van de play-ins met 4-2 van De Reigers. Gooische zal in de resterende twee wedstrijden nog alle zeilen moeten bijzetten om ook volgend jaar actief te zijn in de Hoofdklasse.

De eerste speldenprikjes van het duel werden uitgedeeld door De Reigers. De ploeg uit Hoofddorp kreeg na zes minuten de eerste grote kans. Na een goede actie van Rogier Schaeffers kwam de bal terecht bij Sjoerd Miedema. Hij wipte de bal over Gooische-doelman Pepijn Rehe maar zag vervolgens de bal niet het net, maar de paal toucheren.

De ploegen wisselden vervolgens elkaar af in kansen, waarna vlak voor rust De Reigers op 1-0 kwam. Maarten Dekker werd in de cirkel aangespeeld en tikte de bal tussen de benen van de keeper in het net. Binnen een minuut was de stand alweer gelijk. Floris Bakker tikte de bal bij de tweede paal binnen en op slag voor rust was hij opnieuw trefzeker voor Gooische. Uit een strafcorner bepaalde Bakker de ruststand op 2-1.

Na een minuut of vier in de tweede helft kwam De Reigers op gelijke hoogte na een mooie schuiver van Dekker. Even later kwam de Hoofddorpse formatie zelfs op voorsprong. De eerste strafcorner voor De Reigers werd door Sjoerd Wolters onberispelijk in de bovenhoek geschoven.

Gooische, dat vorige week pas na winst in de laatste wedstrijd tegen Groningen zich verzekerde van de play-ins, ging op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg haalde een aantal strafcorners, maar verdedigend stond het goed bij De Reigers. Twee minuten voor het eindsignaal besliste Wolters uit een strafcorner het duel: 4-2.