hdm heeft weer lucht na zege op Bloemendaal

Thuis tegen Bloemendaal boekte hdm vrijdagavond eindelijk weer eens een zege, na vier wedstrijden zonder overwinning. Daardoor kan de ploeg van Sonja Thomann weer omhoog kijken, nadat het op de ranglijst was afgezakt naar de tiende plaats. Door de zege haalde hdm Bloemendaal in en staat het nu achtste.

Een 0-4 nederlaag tegen Pinoké was het dieptepunt van de slechte vorm waarin hdm de afgelopen weken verkeerde. Er werd ook verloren van Kampong (2-3) en Den Bosch (3-0) en gelijkgespeeld tegen Laren (2-2). Tegen het zwakke Bloemendaal herstelde hdm zich.

hdm was veel sterker en domineerde het grootste deel van de wedstrijd, op een paar kleine fases na, zoals het einde van het eerste kwart. Toen kreeg Carmel Bosch een grote kans om Bloemendaal op voorsprong te schieten, maar zij koos voor een flats in plaats van een slag en stuitte op hdm-keepster Julia Remmerswaal.

Doelpunten van hdm

Van achteruit bouwde hdm een paar mooie aanvallen op en het was dan ook wachten op de openingstreffer. Bloemendaal hield het bijna de hele eerste helft achterin dicht. Maar een paar minuten voor rust vond Nina van der Marel een gaatje in de verdediging. Met een mooi backhandschot schoot ze hdm verdiend op voorsprong (1-0).

Vlak voor het einde derde kwart verdiende hdm een strafcorner. Verdediger Pien van Nes – niet geselecteerd voor de grote trainingsgroep van Oranje, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lieke van Wijk van Laren – sleepte de 2-0 binnen. Daarmee was de wedstrijd zo goed als beslist. In het vierde kwart maakte aanvaller Pien Dicke, wel opgeroepen door bondscoach Alyson Annan, er nog 3-0 van. Daarna werd Bloemendaal opeens meerdere keren gevaarlijk, maar het was onder meer aan keepster Julia Remmerswaal te danken dat hdm de nul hield.

Bloemendaal-coach Teun de Nooijer baalt. Foto: Willem Vernes

’70 Het is afgelopen. hdm wint verdiend van Bloemendaal.

’57 3-0 voor hdm! Het is Pien Dicke die scoort.

Einde Q3.

’52 2-0! Pien van Nes sleept een strafcorner voor hdm binnen. Daarmee is de wedstrijd beslist.

’45 hdm is weer volop in de aanval.

’40 Bloemendaal onderschept net over iets de middenlijn een breedtepass van hdm en zoekt de combinatie. Uiteindelijk belandt de bal in de cirkel bij Myrthe van Kesteren, die een paar meter vrij staat en kan uithalen. Ze moet eigenlijk slaan, maar heeft veel te veel nodig. Hdm-verdediger Pien van Nes – niet geselecteerd voor de trainingsgroep van Oranje, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lieke van Wijk van Laren – pakt de bal van haar af.

’36 Het derde kwart is begonnen.

Einde Q2.

Nina van der Marel heeft hdm verdiend op voorsprong gezet. Foto: Willem Vernes

’33 1-0 voor hdm! Nina van der Marel schiet hdm met een mooi backhandschot op voorsprong.

’28 Het spel ligt even stil, omdat Sanne Caarls van Bloemendaal snoeihard een bal op haar been geslagen krijgt. Huilend ligt ze op de grond. Strompelend gaat ze naar de kant.

’20 Een mooie aanval van hdm over meerdere schijven eindigt in de spits bij Pien Dicke, die de pass van Fay van der Elst net niet kan aannemen. hdm is aan het begin van het tweede kwart opnieuw de betere ploeg.

Einde Q1. Het begin van de wedstrijd was voor hdm, maar op het einde van het eerste kwart werd Bloemendaal sterker.

’14 De grootste kans van de wedstrijd tot nu toe is voor Carmel Bosch van Bloemendaal. Oog in oog met keepster met hdm-keepster Julia Remmerswaal flatst ze de bal tegen een van de legguards aan. Bloemendaal krijgt wel een strafcorner. De poging van Melle Spruijt wordt eruit gelopen.

’10 Een voorzet van hdm vanaf de linkerkant belandt voor het doel van Bloemendaal. Bij de tweede paal staat Demi Lefranc te wachten, maar ze krijgt haar stick net niet tegen de hoge bal.

‘6 Pien Dicke (hdm), afgelopen week opgeroepen voor de trainingsgroep van Oranje, slaat de bal in het doel. Maar er is al afgefloten. Stand blijft 0-0, maar hdm is wel beter.

‘4 Een backhandschot van Nina van der Marel (hdm) gaat over de grond naast het doel van Bloemendaal.

‘3  hdm begint sterker aan de wedstrijd en zoekt de aanval.

‘1 De wedstrijd is begonnen.

Statistieken vooraf

Hoewel Bloemendaal (plek 9) een plekje hoger staat dan hdm (plek 10) op de ranglijst van de Hoofdklasse Dames zijn uitwedstrijden voor de ploeg toch lastig. Bloemendaal is de enige ploeg in de Hoofdklasse dit seizoen die in uitwedstrijden nog geen enkel punt veroverde. Het kreeg zelfs veertien van haar zestien tegentreffers dit seizoen in uitwedstrijden te verwerken. Sinds een 2-3 nederlaag tegen Bloemendaal op 16 september 2014 verloor hdm geen van haar laatste zeven Hoofdklasse-duels met De Mussen.