PK (H): Laren is op dreef, monsterscore hdm

Hdm liet tegen Victoria opnieuw zien eenvoudig te kunnen scoren (8-1). Laren boekte de tweede overwinning van deze week. Ook Voordaan won wederom, nu van Cartouche (3-2).

HBS – Qui Vive 1-1

Voor HBS viel er niets te juichen na de 1-1. HBS-coach Jamie Kroukamp: ‘Gelijk spelen, voelt vandaag als verliezen. We kregen kansen in overvloed, maar maakten die niet af. Daarbij kregen we in deze wedstrijd drie gele en twee groene kaarten, waardoor we op een moment met maar negen spelers op het veld stonden. Al met al balen we als een stekker en kijken we ernaar uit om volgende week tegen Were Di voor de volle drie punten te spelen.’

Voordaan – Cartouche 3-2

Voordaan zit in een goede flow. Nu was Cartouche daar de dupe van. Peter Jonker, coach van Voordaan: ‘We begonnen heel goed aan de wedstrijd en hadden op meer dan 1-0 kunnen staan. Cartouche zette zich sterk neer, waardoor we er niet makkelijk doorheen kwamen. In de allerlaatste minuut kon Cartouche zelfs nog de gelijkmaker maken, maar de uitspeelcorner werd door een van onze spelers van de lijn gehaald. Een dubbeltje op z’n kant dus. We hebben in deze wedstrijd gemerkt dat winnen niet vanzelf gaat, maar ik ben uiteraard blij dat we dat wel weer hebben gedaan.’

Cartouche-coach Michiel van der Struijk zag ook dat Voordaan sterk begon. ‘Wij hebben in reactie daarop onze manier van verdedigen aangepast, waardoor we meer controle kregen. Na rust maakten zij snel de 3-1 uit een turnover: iets waar Voordaan goed in is met de snelheid die ze in huis hebben. Het is jammer dat we de laatste strafcorner niet benutten, maar ik ben wel positief over ons spel. Nu nog meer rendement uit vooral de veldkansen halen…’

16. Erik Hemesath 1-0
23. Tom Frohn 2-0
35. Lars Daniels 2-1
40. Dylan Vermeij 3-1
52. Boris Stomps (sc) 3-2

Were Di – HIC 0-1

Uitgerekend oud-Were Di-speler Hugo Daelmans bracht zijn oude team de nekslag toe. Daarmee behaalde HIC de eerste overwinning van het seizoen. ‘Dat voelt heel goed’, beschrijft HIC-coach Stefan Sprangers. ‘We zijn nog altijd niet op volle kracht, dus we moesten deze overwinning echt uit onze tenen halen. Zij stonden half-court en dwongen ons daarmee het spel te maken. Dat lukte aardig, zeker onder de huidige omstandigheden. Vanaf nu willen we de weg omhoog bewandelen.’

Voor verliezend Were Di-coach John Bessell waren de druiven na afloop zuur. ‘We speelden onze beste wedstrijd van het seizoen. Het team groeit en in het spel waren we dominant. We kregen ook volop kansen, vooral uit strafcorners. Het is dan teleurstellend om in de laatste vijf minuten een tegengoal te moeten incasseren.’

66. Hugo Daelmans 0-1

hdm – Victoria 8-1

Lennart Kallenberg 1-0
Romeo Pace 1-1
Boris Burkhardt 2-1
Boris Burkhardt 3-1
Boris Burkhardt (sb) 4-1
Cedric de Gier 5-1