PK (H): Laren vlamt en pakt eerste driepunter

Vanwege het ontvallen van een Laren-speler ging de eerste wedstrijd van het seizoen tussen Laren en HBS niet door. Vanavond traden de heren alsnog tegen elkaar aan. De ontketende thuisploeg stuurde HBS na een doelpuntrijk duel met een 6-4 nederlaag terug naar Bloemendaal.

Opluchting maakte zich na afloop meester van de Gooise ploeg. Eindelijk was er die zo begeerde winst. ‘Tegen Voordaan waren we er met onze gedachten totaal nog niet bij’, signaleert Laren-coach Nanco Jansonius. ‘Vandaag stonden we er wél. Zeker in de eerste drie kwarten domineerden we in alle opzichten: we speelden met rust in balbezit, hadden een redelijk hoog tempo, konden de vrije man goed vinden en waren gevaarlijk in de cirkel. Tegen de verhoudingen in kwamen we op een 0-1 achterstand. Ik was toen benieuwd welke kant de wedstrijd op zou gaan. Maar het team pakte het goed op en knokte voor elkaar met eenzelfde doel in het achterhoofd. Dat resulteerde in een 5-1 voorsprong. Alleen in het vierde kwart lieten we het lopen en werd het onnodig spannend. Al met al ben ik erg tevreden met wat ik gezien heb. We komen uit een heel moeilijke periode en zeker in dat opzicht is deze overwinning een belangrijke stap voor het team.’