Albert Kees Manenschijn (SCHC): ‘Almere heeft terecht gewonnen’

SCHC verloor gisteren het 1e duel in de Hoofdklasse play-outs tegen Almere met 2-1. SCHC-coach Albert Kees Manenschijn zag een gelijkopgaande wedstrijd. ‘Maar zij waren in de verlenging sterker, waardoor ze terecht hebben gewonnen.’ Zaterdag gaat SCHC in de herkansing en hopen de heren een 3e duel op zondag af te dwingen.

‘In het begin van de wedstrijd, de eerste 20 minuten, hadden wij de controle’, stelt Manenschijn. ‘We konden 3 keer op goal schieten, maar het was 3 keer naast.’ Daarna werd Almere sterker, stelt de coach. ‘Met name hun middenveld speelde sterk.’

Voor het publiek een gave wedstrijd

Wat volgde was een gelijk opgaande wedstrijd, die alle kanten op ging, zag hij. ‘Voor het publiek een gave wedstrijd, maar het was niet wat wij wilden.’ Almere scoorde en even later maakte SCHC de gelijkmaker uit een tip-in. ‘In de verlenging was Almere sterker’, stelt Manenschijn. ‘Daarom hebben ze terecht gewonnen.’ Almeres Dider Meijer scoorde met een golden goal in de 79e minuut.

Dat Almere de wedstrijd in de verlenging in hun voordeel besliste is voor Manenschijn geen reden tot paniek. ‘Wij waren verre van kansloos. Zij creëerden de veldkansen, wij hadden 7 strafcorners. Die gingen er alleen niet in.’

‘Enorme prestatie te leveren’

‘We hebben komend weekend een enorme prestatie te leveren’, stelt de coach. ‘Onze kansen? Tja. Ik denk dat Almere nu 66% kans heeft. Maar: we hadden gisteren genoeg kansen om te winnen. Als we die kansen zaterdag weer missen gaat het fout, maar als we ze dan wel maken, dan winnen we gewoon.’