HK (D): Amsterdam is Rotterdam opnieuw de baas, zege Tilburg

In een weekend waarin SCHC en Den Bosch niet in actie komen, pakte Amsterdam de volle buit op bezoek bij Rotterdam. Topscorer Fay van der Elst liet zich opnieuw gelden en maakte haar zevende goal van het seizoen. In Eindhoven won Tilburg het onderonsje met Oranje-Rood, dat nog altijd op de eerste zege van het seizoen wacht.

Rotterdam – Amsterdam 0-3

Amsterdam zette de afgelopen jaren al een prima reeks resultaten neer tegen Rotterdam (twaalf zeges op rij) en bleef zaterdag opnieuw fier overeind tegen de ploeg uit de havenstad. Net als eerder in dit seizoen waren het de aanvallers die het verschil maakten voor de ploeg van coach Teun de Nooijer.

Renske Balemans zette Amsterdam met haar derde goal van het seizoen al vroeg op voorsprong na een fraaie combinatie met Maria Verschoor, waarna Fay van der Elst vlak vóór rust een nieuwe tik uitdeelde. De topscorer in de Hoofdklasse profiteerde van Rotterdams balverlies op het middenveld en rondde haar solo af met een vlammend backhandschot vanuit een moeilijke hoek: 0-2 en alweer het zevende doelpunt van Van der Elst dit seizoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tulp Hoofdklasse (@tulphoofdklasse)

Na rust kwam Rotterdam wat vaker dreigend voor het doel van keeper Anne Veenendaal, maar het lukte de ploeg van coach Jordy van der Waart niet om te scoren in de zeshonderdste wedstrijd van Rotterdam in de hoofdklassehistorie. Amsterdam toonde zich effectiever, al liet de ploeg ook aardig wat kansen uit de strafcorner onbenut. Uiteindelijk was het Michelle Fillet die op aangeven van Noor de Baat de eindstand op 0-3 bracht met een diagonaal schot in de verre hoek.

Oranje-Rood – Tilburg 0-1

Tilburg luisterde haar vijftigste wedstrijd in de Hoofdklasse op met een minimale, maar zeer welkome zege. In een matig duel maakte een doelpunt van de Duitse aanvaller Clarissa Schneider het verschil: ze strafte een grote fout van Oranje-Rood-verdediger Juul van der Velden in de Eindhovense cirkel genadeloos af.

Vreugde na de 0-1 van Tilburg tegen Oranje-Rood. Foto: Roel van Gorp

Door de 0-1 nederlaag blijft Oranje-Rood nog zonder zege dit seizoen. De ploeg van coach Mark Dekker peurde pas twee puntjes uit de eerste zes wedstrijden. Tilburg doet het beduidend beter, met negen punten uit zes duels en een voorlopige vijfde plaats op de ranglijst.


Wat vind jij? Praat mee...