Tophockey kort: individuele zaalprijzen voor zilveren HDM’ers

In dit blog houden we het laatste tophockeynieuws bij. Binnen, maar zeker ook buiten de grenzen. In een paar tellen ben je weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Met vandaag de individuele prijzen tijdens de Europacup Zaal voor HDM’ers Mustapha Cassiem en Joey van Walstijn, het overlijden van voormalig Argentijns international Gabriela Pando en Tom van ’t Hek is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Sportraad.


52 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Bizar dat het dragen van een regenboogkleurenband mogelijk een politiek statement is voor de IOC en dat het daar geen helderheid over verschaft. De IOC maakt overigens zelf genoeg politieke statements met betrekking tot COVID en het ten alle kosten door laten gaan van de Spelen. En tegelijkertijd worden hoofdsponsoren Coca Cola en McDonalds door de IOC in het zonnetje gezet.

  1. Eelco Houwink

   Nou lijkt me dat laatste meer commercie maar ik snap wat je bedoelt. Intussen staat het elke sporter vrij om een berichtje naar het IOC te sturen waarin hij of zij opmerkt gevrijwaard te blijven van consequenties van het dragen van een regenboogband, bij gebrek aan een statement of enige regelgeving, na een redelijke termijn na navraag te dien dus ik snap het probleem niet zo zeer.

  2. stekel

   Wel benieuwd of en wat dan de reactie van Nederland zal zijn.. halfslachtig en diplomatiek of gewoon eens duidelijke keuze ?..

 2. philchapel

  Coen van Bunge maakte dit duel nog onnodig spannend door vaak en onterecht de aandacht naar zich toe te willen eisen. De Nieuw-Zeelandse ref daarentegen floot uitstekend, efficiënt en zonder zichzelf in de kijker te willen fluiten.

 3. RobV

  @philchapel Coen is een absolute topper. Het zou mooi zijn als hij de finale mag fluiten. België vs Australië bijvoorbeeld, het zou zomaar kunnen.

  1. philchapel

   Mijns inziens heeft hij in de recente Bel-Ger teveel fouten gemaakt en was hij deels de controle kwijt, wat hij dan wenste te compenseren met een (vannacht) misplaatst assertieve houding. Zijn collega liet z’n Ego veel minder praten en floot stukken correcter. Met van Bunge in de finale kun je er donder op zeggen dat de tegenstander wint. Dus wij gaan voor een finale zonder van Bunge. En.....de weg ernaar toe is nog lang en bezaaid met hindernissen!

 4. RobV

  @philchapel. Ik ben bang dat je er niet zoveel over te zeggen hebt. In de hockeywereld is het ‘not done’ om een scheidsrechter zomaar even van partijdigheid te beschuldigen. Zo werkt het niet. Tenzij Nederland zelf in de finale staat, is het gewoon mogelijk dat Van Bunge fluit. Maar hij kan natuurlijk ook videoref zijn, dat kan hij ook goed. Ik ben benieuwd.

  1. philchapel

   @RobV: Ik kijk toevallig terug naar deze oude commentaren en wens pro forma de cirkel rond te maken: Coen van Bunge floot dus uiteindelijk-verdiend- de Finale en hij deed het uitstékend!

 5. RobV

  @philchapel Ja, iets soortgelijks had je ook elders gezegd en dank daarvoor. Wel apart dat hockey.nl zo nu en dan oude artikelen weer aanvult en vernieuwt zodat je dan weer commentaren ziet van een tijdje terug die inmiddels minder actueel zijn. Niet de eerste keer dat dit gebeurt.

  1. philchapel

   👍🏻

 6. valley-in-the-alps

  FIH Ranglijst NL en punten … 2008 GER-AUS-ESP-NL-2158 … 2012 GER-AUS-NL 2308-ENG … 2016 AUS-ARG-NL-GER-BEL … JUNI 2021 AUS-BEL-NL 2355- IIND-GER … NL zakt naar 4e plaats 2116 en subtop.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Eerste keer in de geschiedenis dat NL op de 4e plaats staat. De erfenis van Caldas, zeven verloren jaren en de laagste ranking ooit.

 7. lynnBosman

  Austin Smith (Zuid Afrika) en Susanna Towsend hebben hun afscheid aangekondigd van internationaal hockey.

 8. RobV

  Bizar dat Australië en Nieuw-Zeeland niet meedoen aan de Pro League. Dit isolationisme gaat ze zeker niet helpen, de hockeyroos in ieder geval niet. En de heren en dames van Nieuw-Zeeland ook niet.

  1. stekel

   Krachtige taal Robv… en wat denk je dat er gebeurt dan ?

 9. aussiepie

  Als Hollander in aUSTRALIA moet ik de beslissing van de Bond hier in twijfel trekken omdat er wel degelijk Staten zijn waar open en vrij gehockeyed wordt en men zeker buitenlandse clubs en teams ontvangen kan.Het voorbeeld is de ontwikkeling in Soccer internationaal en ook tot zekere hoogte de Aussie Rules sport (plus Rugby en cricket)waar zeker 60000 man op de tribunes zitten.Waar Hockeyroos en Kookebakkers gevestigd zijn is het seizoen (competities)net afgelopen met alle finales included.Via de Bubble strategie kan men wel degelijk tot oplossingen komen.

 10. kasparstevens

  Interessant om in India Corruptie, Discriminatie, Fraude ... en Verontwaardiging hand-in-hand te zien gaan.

 11. lynnBosman

  Barrinuevo is ook gestopt als international.

 12. albert-monpelliergmail-com

  Zo uit de tijd benoemingen! Vooral in deze tijden. Wat voegt het toe en wat levert het op? Met alle respect voor Stephan Veen.

 13. robvisser

  Ik denk toch dat Xavier Reckinger door de jaren heen onvoldoende uit het Duitse potentieel heeft gehaald. De afgelopen OS was ook weer een tegenvaller, niet alleen tegen Argentinië maar ook de kansloze wijze waarop Duitsland van Nederland verloor was een teken aan de wand. Het was ook niet handig van hem om Janne-Müller Wieland thuis te laten. Misschien wilde hij richting Parijs te radicaal verjongen. De verloren Pro League wedstrijden tegen België speelde hij met een erg onervaren en jong team. Ben benieuwd waar hij straks weer opduikt.

 14. lynnBosman

  Menini dus van Argentijns international naar Spaans international en Peillat is nu Duits staatsburger en mag uitkomen voor Duitsland. Wie volgt? De Habifzusjes?

 15. Mark Bouwman

  O ja dus toch Carnaval Corona bij Den Bosch. En de natie maar denken dat Hoofdklasse Hockey bij het topsport segment hoort. Daar zijn kennelijk nog steeds niet alle hockeyers van doordrongen en de KNHB gezien de regelgeving klaarblijkelijk ook niet.

  1. cas-joosten

   Duidelijk gevestigd in een boerengat + nog nooit een decibel muziek gehoord.

 16. charliejanssen

  Ziggo doet ook niet heel veel moeite om hockey wel als serieuze topsport te behandelen. Ze hebben nog bijna een hele dag de tijd om ergens anders heen te gaan..

 17. robvisser

  Om dezelfde reden als Engeland (eigenlijk te weinig speelsters om een competitief elftal te kunnen laten spelen) hadden ook de Oranje dames verstek kunnen laten gaan straks in India maar wij deden dat dus niet. We hoeven denk ik geen hoge verwachtingen te hebben wat betreft de resultaten in India, maar het is op zich wel goed dat een aantal jonge en onervaren speelsters deze ervaring straks opdoen.

 18. RazwanAhmed

  Gemiste kans weer voor de KNHB om Raoul niet naar de Oranje dames te halen.Uitstekende keuze van België.

 19. edwin-smolders

  Mooi voor Raoul, maar erg spijtig (wat mij betreft) voor de KNHB. Ik had hem heel graag gezien als nieuwe bondscoach van de Oranjehockey dames.

 20. rob-tettero

  Wederom een nieuw format voor de EHL is toch wel vreemd. Al dat geschuif slechte zaak voor het hockey. Onze internationals zijn de slachtoffers.

 21. robvisser

  Het komt er dus eigenlijk op neer dat Philip Kooke desinformatie heeft verspreid door tijdens de EHL finale tussen Bloemendaal en Rot-Weiss Köln te stellen dat Rick Mathijssen de nieuwe bondscoach wordt van de Oranje dames.

  1. Sander Duin

   Het zal sowieso fijn zijn als de verslaggevers van de hockeywedstrijden wat meer kennis van het spel zelf hebben . Dan de vaak onzin die ze uitkramen …. Soms kan het echt niet wat ze de ether insturen! Wellicht zijn er oud internationaals die het leuk vinden om goed en kundig verslag van de wedstrijden te verzorgen ?

 22. lynnBosman

  ^Blijkbaar zat de vork toch anders is de steel zoals te horen was bij Amsterdam - Bloemendaal. Ik ben toch erg benieuwd op wie de KHNB in gaat zetten. Zo te horen gaat daar het e.e.a behoorlijk mis.

 23. slbal

  Wat zou het toch mooi zijn, als de WK’s van onze Masters ook zo besproken worden. Als is het maar 10% van wat er nu besproken wordt. Zeker nu er zo’n enorme samenwerking is tussen de Masters en de KNHB. “Een leven lang hockey”, is de slogan van de KNHB, toch??

 24. lenny-baker

  @sacha, Dat zou zeker mooi zijn. De Masters kunnen daarbij je hulp goed gebruiken. Bied je daarom aan bij de Masters om dit specifieke stukje communicatie op je te nemen.

  1. slbal

   Het mooie van de Masters is, dat we zelfs een commissie-lid communicatie hebben, die meegaat naar het WK in Zuid-Afrika. Voor WK in Nottingham, moet je even contactpersoon van 35+ contacten

 25. peter-de-ruiter

  Narinder Batra opgestapt als FIH-baas en de dames wereldkampioen.... de week kan niet beter beginnen...

  1. paulvankeep

   Volgens de Indiase pers zou hij ruim 40.000 euro achterovergedrukt hebben van zijn hockeybond. Een beetje mager als je het mij vraagt. Als je het doet doe het dan goed.

 26. PaulienSchous

  Zou het niet wat overzichtelijker zijn als de KOP de lading dekt van de 41 commentaren deze beginnen bij 21.7.21 en het artikel gaat over JULI 2022. Daar zijn (pas) 2 reacties op. Doe het per ITEM zoals in de krant ( 21.7.21 en dan nog iets over december 2021, niet te volgen deze opzet van communicatie.

 27. peter-de-ruiter

  Terecht dat Coudron naar voren geschoven wordt.

 28. lynnBosman

  En Albetarrio naar Düsseldorf, niet zo vreemd aangezien haar vriend prof voetballer is bij Eintracht Frankfurt .

 29. slbal

  En op het WK Masters in Nottingham heeft Nederland dames 35+ gisteren gelijk gespeeld tegen Duitsland en en vandaag gewonnen van Zuid-Afrika…… “Een leven lang hockey”, was het niet, KNHB??? Hoe goed passen de Masters binnen dat concept. Jammer dat alle andere landen in hetzelfde tenue spelen als het normale nationale team en onze masters niet…

 30. p-van-nes

  Heel opvallende indeling van het zaalhockey bij de dames. In een poule vijf ploegen die vanaf 2016 een of twee keer landskampioen zijn geworden. In de andere poule geen enkel team dat de afgelopen twintig jaar landskampioen is geweest in de zaal!

 31. innocebronkhorst

  2 wedstrijden schorsing voor en typische sport opstootje waarbij de speler HDM ook nog express theater ervan gaat maken. Zegt genoeg over de passie en strijdlust in nederlandse hockey.

 32. robvisser

  Al met al lijkt het erop dat Maddie Hinch meer last heeft gehad van RIO 2016 dan de verliezende Oranje dames. Misschien had ze toen beter kunnen toegeven dat Oranje het veel betere team was in die wedstrijd en dat ze gewoon een beroerde shootout-serie op de mat legden. Nu was de perceptie dat Maddie Hinch in haar eentje het vaderland had gered. Die druk is ze nooit meer te boven gekomen.

 33. robvisser

  Op zich een goed idee om ook in de play-offs halve finale een videoscheids te hebben, al zal de ene ploeg er blijer mee zijn dan de andere waarschijnlijk.

 34. gerardvanstijn

  Had hockey.nl niet wat meer aandacht kunnen besteden aan dit toernooi? Zoals updates gedurende het toernooi?

 35. charliejanssen

  Onbegrijpelijk dat WK 5's. Kans dat je wereldkampioen wordt is nog zeer reëel als je, met alle respect, speelsters van de overgangsklasse stuurt. Deze dames kunnen dus ook niet meedoen met zaalseizoen of hoe moet ik dit lezen? KNHB, bespaar hier je geld mee en stop dit in nuttige(re) zaken.


Wat vind jij? Praat mee...