Nijmegen en Oranje-Rood na spectaculaire duels naar A-finale

De verwachtingen waren vooraf al hooggespannen over de halve finales van de Jongens A. Oranje-Rood, Laren, Kampong en Nijmegen maakten alle verwachtingen waar. Toen na twee ware spektakelstukken de stofwolken waren opgetrokken, bleken Oranje-Rood en en Nijmegen de winnaars. Zij spelen zaterdag in Rotterdam de jongens A-finale, het jaarlijkse hoogtepunt van NK Zaal.

Nijmegen maakte in de eerste helft gehakt van Kampong. De Gelderse formatie stond na twintig minuten spelen op een riante 5-1 voorsprong. Ook aan het begin van de tweede helft was er voor Nijmegen nog niets aan de hand en werd Kampong met sterk defensie spel tot wanhoop gedreven. Na de 5-2 van Kampong keerde echter de wedstrijd: Kampong kreeg hoop en Nijmegen de bibbers. Dat resulteerde in een heerlijke strijd die tot een paar seconden voor tijd in 5-5 leek te eindigen.

Met nog vijf seconden op de klok profiteerde Stein Miedema van een onoplettendheid bij Kampong. Hij schoot vrij voor de doelman knap raak: 6-5 voor Nijmegen dat de overwinning uitzinnig van vreugde vierde. Kampong teleurgesteld achter latend.

Voor Nijmegen scoorden, behalve Miedema, Lars van Hellemondt, Job Holland, David Huussen, Floris de Pijper, Jim van de Venne. Bij Kampong werden de doelpunten gemaakt door Olivier Koevermans, Pelle Poelmann, Floris de Bie (2x) en Koen Visser.

Oranje-Rood had uiteindelijk shoot-outs nodig om Laren op de knieën te krijgen. Tijdens reguliere speeltijd was het de Larense formatie dat voortvarend uit de startblokken schoot. Binnen vier minuten kwam Laren op 2-0, maar twee minuten later trok Oranje-Rood de stand alweer gelijk. In de opvolgende twee minuten werd het publiek opnieuw getrakteerd op twee goals en zo kon het zijn dat binnen tien minuten tijd er een spectaculaire 3-3 op het scorebord stond.

Hierna nam Laren tot twee keer toe de leiding, maar een minuut voor tijd en bij een stand van 5-4 knalde Sheldon Schouten namens Oranje-Rood de gelijkmaker binnen. Het spektakelstuk werd uiteindelijk met shoot-outs beslist en daarin bleken de Brabanders de betere.

Voor Oranje-Rood scoorden naast Sheldon Schouten (2x) ook Bodie Berenos (2x) en Friso Halvorsen. Bij Laren werden de doelpunten gemaakt door Valentijn Charbon (2x), Chuck Caupain (2x) en  Thomas Selles.