Stem op de beste zaalhockeyer van Nederland

Wie is de beste zaalhockeyer en beste zaalhockeyster van Nederland seizoen 2016/2017? Die verkiezingen houdt de redactie van hockey.nl morgen (zaterdag) tijdens het NK zaalhockey in het Topsportcentrum in Rotterdam. Stem hier voor de Heren. Stem hier voor de Dames.

De genomineerden bij de mannen zijn:

 1. Cedric de Gier (hdm)
 2. Robert Tigges (Amsterdam)
 3. Teun Rohof (Amsterdam)
 4. Jeroen Hertzberger (Rotterdam)
 5. Oliver Polkamp (Rotterdam)
 6. Jur van der Have (Schaerweijde)
 7. Casper Horn (Schaerweijde)
 8. Roderick Beudeker (hdm)

De genomineerden bij de vrouwen zijn:

 1. Julia Müller (Amsterdam)
 2. Pien van Nes (hdm)
 3. Denise Admiraal (Hurley)
 4. Jorien Werumeus Buning (Groningen)
 5. Laura van Heugten (Amsterdam)
 6. Sabine Plönissen (Hurley)
 7. Anouk van den Berg (Groningen)
 8. Fay van der Elst (hdm)

Hoe zijn de genomineerden geselecteerd?

Sinds begin januari zijn in Hoofdklasse Zaal bij de mannen en de vrouwen in totaal meer dan honderd wedstrijden in de zaal gespeeld. De redactie van hockey.nl heeft het overgrote deel van al die wedstrijden geheel of gedeeltelijk gezien. Op basis van onze bevindingen, hebben we een longlist gemaakt met kanshebbers. Deze lijst hebben we deze week getoetst bij alle aanvoerders van de finalisten en bij een groot aantal coaches uit de hoofdklasse. Er zijn daardoor spelers afgevallen en nieuwe spelers toegevoegd. Na wat discussie zijn bovenstaande spelers als beste uit de bus gekomen.

Wat zijn de criteria om geselecteerd te kunnen worden?

We hebben de volgende criteria gehanteerd:

 • Een speler moet hockeyen bij een van de Hoofdklasse-finalisten van het NK Zaal.
 • Een speler moet minimaal de helft van het aantal speeldagen aanwezig zijn geweest. De bond hanteert sinds dit seizoen voor internationals een afwijkende dispensatieregel om mee te mogen doen aan het NK. Maar wij vinden dat je een substantieel aantal wedstrijden moet hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor de titel Beste zaalhockey(st)er van Nederland. Hierdoor is bijvoorbeeld international Mila Muyselaar (hdm) niet genomineerd.
 • We hebben twee spelers per team genomineerd. Zo valt er ook voor clubmensen nog wat te kiezen.

Hoe kun je stemmen?

 • De polls waarop je kunt stemmen, gaan morgen (zaterdag) vanaf 7.00 uur live op hockey.nl en sluiten direct na het laatste fluitsignaal.
 • Om te kunnen stemmen moet je zijn ingelogd. Maak dus nog snel een account aan als je morgen wilt stemmen.
 • Om te kunnen stemmen, hoef je niet in het Topsportcentrum in Rotterdam aanwezig te zijn. Via onze site en ons Facebook-kanaal kun je de meeste wedstrijden en de finales live volgen.
 • De meeste stemmen gelden. De speler en speelster met het hoogste percentage winnen de prachtige hockey.nl wisseltrofee (zie video).
 • De redactie van hockey.nl kiest in het geval van een gelijk aantal stemmen de winnaar.
 • De beslissing van de redactie is niet aanvechtbaar.
 • De prijzen worden zaterdagavond tijdens de prijsuitreiking na de laatste finale in het Topsportcentrum in Rotterdam uitgereikt.